Gebze'de hurda araçlar toplanacak

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
07 Şubat 2022 Pazartesi 15:13
Gebze'de hurda araçlar toplanacak

Kaymakam Mustafa Güler başkanlığında ilçemizdeki "Hurda/ Atıl Araçların Toplatılması" konulu toplantı yapıldı.
Kaymakamlık makamında yapılan toplantıya Kaymakam Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutanı Muharrem Poyrazoğlu, Şoförler Odası Başkan Vekili Naim Gülhan, İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü Şefi Bayram Ali Ünsür katıldı.
Toplantıda İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelge gereğince kamu düzenini ve güvenliğini tehdit  eden, kötü bir görüntü arz eden cadde ve sokaklara bırakılan hurda ve atıl araçlar ile karayollarına park edilerek uzun süre bekletilen araçların ruhsat sahipleri tarafından kaldırılmasının sağlanması, alınmayan araçlar toplanarak trafikten men edileceği, alıkonulan ancak sahipleri tarafından altı ay içinde geri alınmayan araçların açık arttırma usulü ile satılacağı konuları görüşüldü. 

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR
Cadde, sokak, meydan gibi kamunun ortak kullanım alanlarına ya da özel mülkiyete konu yerlere uzun süreli bırakılan; terk edilmiş, hurda, atıl, buluntu, hasara uğramış, kullanılamaz hale gelmiş araçların, oluşturdukları görüntü ve çevre kirliliğinin yanı sıra uyuşturucu ve uçucu madde kullanan kişilerin barındığı yer haline geldiği ayrıca patlama ve yanma riski de taşımaları nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğini tehdit edici bir hal aldığı ifade eden Kaymakam Mustafa Güler,  söz konusu araçların niteliklerine göre belediyemizce belirlenen hurda depo alanları veya yediemin otoparklarında muhafaza altına alınacak. Kanun hükümleri gereğince trafikten men edilerek alıkonulan, ancak sahipleri tarafından altı ay içinde teslim alınmayan veya aranmayan araçların Milli Emlak Müdürlükleri vasıtasıyla satılması sağlanacak dedi.

Anahtar Kelimeler:
GebzeAraçHurda
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73