Hünkar Çayırı için 10 firmadan teklif

Fatih Sultan Mehmet Han müzesinin de içinde yer alacağı Hünkar Çayırının ihalesi pazarlık usulü yapıldı. İhalede ilk oturumda 10 firma yeterlilik dosyalarını verdi. Yaklaşık 155 dönümlük alanda yer alan Hünkar Çayırı’na yapılacak proje kapsamında müze içerik projesinin konsepti ile örtüşecek bir mimari yaklaşım sergilenecek.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
31 Mayıs 2021 Pazartesi 22:56
Hünkar Çayırı için 10 firmadan teklif

Fatih Sultan Mehmet Han müzesinin de içinde yer alacağı Hünkar Çayırının ihalesi pazarlık usulü yapıldı. İhalede ilk oturumda 10 firma yeterlilik dosyalarını verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze Hünkar Çayırı'nda yapılacak olan Fatih Sultan Mehmet Han Müzesi Ve Hünkar Çayırı Yapım işi ihalesi Büyükşehir Belediye binasında bulunan ihale salonunda gerçekleşti. Pazarlık usulü ile yapılan ihalenin ilk etabında ihaleye katılacak olan firmaların yeterlilik dosyaları alındı. İhale komisyonu dosyaları inceledikten sonra ihalenin kalan 3 etabı için çalışmaları başlatacak.

YETERLİLİK DOSYASI OLAN 10 FİRMA

Hünkar çayırı için yeterlilik dosyası veren 10 şirket şöyle: Z Sistem Yapı, Açılım İnşaat, Leda Yapı, Dentaş Uluslararası İnşaat, M-Arslan İnşaat, HSY Yapı ve Arges İnşaat ortaklığı, M. Fuat Ekşioğlu İnşaat-Modern Yapı ve Sekoya Taahhüt ortaklığı, Ahes İnşaat, Yavuz Dekarasyon, Gökalp Proje.

155 DÖNÜM ÜZERİNDE

Yaklaşık 155 dönümlük alanda yer alan Hünkar Çayırı’na yapılacak proje kapsamında müze içerik projesinin konsepti ile örtüşecek bir mimari yaklaşım sergilenecek. Proje alanında ilave donatıları dahil olmak üzere yaklaşık 4 bin 200 metrekarelik kapalı alanıyla Fatih Sultan Mehmed Han Müze binası, bin 250 metrekarelik açık alan üzerinde Hünkar Çadırı grubu, bin 250 metrekarelik açık alan üzerinde Sadrazam Çadırı grubu ve 500 kişilik kafeterya yer alacak. Ayrıca alanda çocuk oyun alanları, otoparklar da yer alacak.

Anahtar Kelimeler:
TekirdağMüsilajDeniz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73