İSU'dan yeni kanalizasyon kolektör hattı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
23 Ocak 2023 Pazartesi 13:42
İSU'dan yeni kanalizasyon kolektör hattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İzmit Sekbanlı ve Sepetçi bölgelerinde yapılan ve yapılacak toplu konutların atık sularını toplamak için hazırladığı projenin inşaat çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında toplam 2.7 km uzunluğunda yeni kanalizasyon kolektör hattı inşa edilecek.

TOPLU KONUTLARIN ATIKSULARI TOPLANACAK
TOKİ tarafından Sepetçi ve Sekbanlı bölgeleri toplu konut yapım alanı olarak belirlendi. Sekbanlı’da yapılacak 2 bin 255 konut için geçtiğimiz hafta yapılan kura ile hak sahipleri belirlendi. KBB İSU Genel Müdürlüğü de Sekbanlı’da yapımı süren ve yeni yapılacak 2.255 konut ile planlanan konut bölgelerinin atık sularını toplamak için yeni kanalizasyon hattı çalışmalarına başladı.

2,7 KM KOLEKTÖR HATTI
2023 yılı yatırım programı kapsamında başlanılan çalışmalarda 800 mm ve 600 mm çaplarında betonarme borular kullanılıyor. Boru döşeme çalışmalarının sürdüğü çalışmalarda toplam 2.7 km uzunluğunda kanalizasyon kolektör hattı inşa edilecek. Yapılacak hat Çayırköy Bıçkıdere göleti bölgesinde yer alan ana kolektör hattına bağlantısı sağlanacak. Toplanacak atık sular kolektör hatları ile birlikte Başiskele Kullar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde bertaraf edilecek.

PROGRAMLI YATIRIMLAR SÜRÜYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, “Altyapıda sıfır problem ve Yüzde 100 Atıksu Arıtma” ilke ve hizmet anlayışı ile yatırım ve modern işletmecilik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İSU, 2022 yılında başladığı ve 2023 yılında planladığı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73