İYİ Parti park yıkımına tepki gösterdi

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
25 Mart 2022 Cuma 21:55
İYİ Parti park yıkımına tepki gösterdi

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, Gebze Belediyesi ekipleri tarafından yıkılan İsmail Gaspıralı Bey Parkı’nda açıklama yaptı. Açıklamaya, İYİ Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Birol Elüstü, parti yöneticileri ile mahalle sakinleride katıldı.

İYİ Parti İlçe Başkanı Burak Uluköylü, “Gebze Belediyesi Osman Yılmaz Mahallesi İsmail Bey Gaspıralı Park’ındaki kamulaştırmasız elatma sorununu parkı ortadan kaldırmak suretiyle çözüyor. Sahi neye katlanamadınız? Parkın ismimi yoksa yeşile mi katlanamadınız?” diye sordu.

KAMU YARARI GÖZETİLMELİ

Parkta açıklama yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü şunları söyledi.

“Osman Yılmaz Mahallesi’nde ateş petrol arkasında gerçi elimizde resmi kayıtlar yok ama 4 bin 144 metrekarelik bir alan. Bu alanın bir kısmıda ana okulu var burasıda kreş alanı olarak imarda görünüyor. Daha önce burası park haline çevrilmiş ama burada özel mülkiyete ait hisselerde söz konusu. Bu hissedarlardan bir veya bir kaçı bilmiyoruz aradık belediye yetkililerini ama dava var. Rakam çok yüksek çıktı o yüzden başkanda kaldırın dedi cevabını aldık biz. Ben öyle aldım en azından belediye başkan yardımcısından. Doğrudur vardır burada vatandaşın mağduriyeti olabilir, mülkiyet hakkınada tecavüz etmemek gerekiyor, kamu hizmetinin gereğide budur. Burada bir park yapılmışsa bu parktan dolayı mahalle halkının kamu yararını gözeterek ikisinin arasındaki dengeyi korumak lazım. Bunu yaparken sayın başkan hukuki mahiyetini bilmiyorum, bir diyorlar ki mahkeme kararı var, bilirkişi raporu çok yüksek çıktı. Doğrudur, olabilir.

VİCDANLARA SIĞAN BİR DURUM DEĞİL

Mahkeme kararı da olabilir saygımız var. İşin finalinde belediyecilik yapıyorsanız kamu hizmetlerini etkin ve yararlı bir şekilde vatandaşa sunacaksınız. Burada bir kamu hizmeti park hizmeti yapılmış vakti zamanında, sebep olandanda Allah razı olsun. Kamunun bir malıda, parası harcanmış burada. Yatırım yapılmış, ağaçlar dikilmiş, sulama tertibatı gerçi kaldırılmış burada. Elektrik direkleride vardı kaldırılmış bunlar büyük maliyet. Belediyeninde bir gideri olmuş burada. Şimdi ileride çözeceğiz, öyle yapacağı böyle yapacağız mantığa ile çözüme gitmeye çalışıyor. Çözümde şu, kaldırın parkı yerinden. Niye, anlatılan o belediye başkanımız kaldırın demiş. Siz burada gönül belediyeciliği hizmeti yaparken burada mülkiyet hakkı olan vatandaşın hakkıyla bu bölgedeki vatandaşın halkın, hakkının dengesini kurabildiğiniz kurabildiğiniz noktada burada belediye başkanlığı yapabiliyorsunuz. O zaman şehri emin olabiliyorsunuz, sorunu çözdüğünüz zaman olabiliyorsunuz. Şimdi sorunun çözümü böyle talan eder gibi çözümse bu çözüm değil. Bunu bir mahkeme kararına dayandırıyorsanız o da iş değil. Tamam mahkeme kararı hukuki olabilir ama her verilen mahkeme kararıda vicdani olmuyor. Burada görüldüğü gibi vicdanlara sığacak bir durum değil.

SİZE YAKIŞMAZ BAŞKAN

Sizede yakışmaz sayın Zinnur Büyükgöz başkan. Çünkü siz belediyeciliğin kitabını hem tersten hemde düzden yazmış bir şehir plancısı belediye başkanı olduğunuz içinde bu görüntü sizin belediye başkanlığı dönemine yakışmaz. Şimdi bu parkın ismine mi, yeşiline mi neye katlanamadınız. İvedi olarak bu sorunu çözün.”

*Cengiz Akgün

Anahtar Kelimeler:
Gebzeİyi PartiPark
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73