CHP Darıca'dan 8 Mart etkinliği

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
10 Mart 2022 Perşembe 15:14
CHP Darıca'dan 8 Mart etkinliği

CHP Darıca İlçe Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle “Türkiye’de Kadın Mücadelesi’ konulu bir panel gerçekleştirildi.Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde önceki akşam gerçekleşen ve Akademisyen-yazar Elfin Tataroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panele CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve eşi Betül Yıldızlı, il kadın kolları başkanı Songül Kaya, il gençlik kolları başkanı Zeki Karakadılar, CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Caner Arduç, CHP Darıca İlçe Başkanı Sayın Gökhan Aktaş, ilçe kadın kolları başkanı Hilmiye Selçuk, ilçe gençlik kolları başkanı Ümit Kızılbuğa, Çayırova ilçe başkanı Cihan Soyluçiçek, Gebze ilçe başkanı Gökhan Orhan, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar ve çok sayıda partili ile STK temsilcisi ve mahalle muhtarı katıldı.

“ATATÜRK SAYESİNDE HAKLAR ELDE ETMİŞTİR”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan panelde ilk olarak CHP Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Hilmiye Selçuk konuşarak, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz programa hoş geldiniz. 1910 yılından beri dünyada 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak anılmaya başlandı. Ülkemizde ilk defa 1921 yılında anılmaya başlandı. Yasaklardan dolayı anmalar gerçekleştirilememiştir. Kadınlarımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde haklar elde etmiştir. Ülke nüfusunun yarısı kadınlardan oluşmaktadır.  Ancak sosyal hayatta durumlar farklı. 600 vekilden 78 kadın. 81 validen sadece ikisi kadın. 850 kaymakamdan 29 kadın, 202 rektörden 14 kadın. 

“SÖZ KADINLARDA”

Bu rakamlar kadına verilen değerin göstergesidir. Kadınlarımız kayıt dışlı düşük ücretle çalıştırılmaktadır. 3 milyon kadın okuma yazma bilmiyor. Her gün en az 4 kadın şiddet görüyor çocuk evliliklerinde ilk sıradayız. İşimiz çok zor daha çok mücadele etmemiz gerekiyor. İktidar kadın evinde oturmalı en az 3 çocuk doğurmalı düşüncesinde olduğu için İstanbul Sözleşmesinden çıkarıldı.  Hilmiye Selçuk’un ardından CHP Darıca İlçe Başkanı Sayın Gökhan Aktaş konuşarak, “Herkese iyi akşamlar günün bu saatinde bu salonu doldurduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün kadınların günü söz kadınlarda diyorum” dedi. 

“TÜM KADINLARIN YANLARINDAYIZ”

Son olarak ise CHP Kocaeli il kadın kolları başkanı Songül Kaya konuşarak, “Değerli dostlarımız hepiniz hoş geldiniz. Biz tek bir gün değil kürsülerin sürekli bizlere bırakılmasını istiyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Farplas işçilerinde tutun da mücadele eden tüm kadınların yanlarındayız” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından akademisyen-yazar Elfin Tataroğlu kürsüye çıkarak “Türkiye’de Kadın Mücadelesi” konusunda davetlilere önemli bilgiler verdi. Panelin sonunda ise akademisyen-yazar Elfin Tataroğlu panele katılan davetliler için kitabını imzaladı.

CHP İl Başkanı  Harun Özgür Yıldızlı, Elfin Tataroğlu'na plaket verdi. 

Songül Kaya

Son Güncelleme: 10.03.2022 15:20
Anahtar Kelimeler:
CHPDarıcaEtkinlik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73