Darıcalı minibüsçü esnafı artık çözüm istiyor!  

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
13 Temmuz 2023 Perşembe 15:26
Darıcalı minibüsçü esnafı artık çözüm istiyor!  

S.S Öz Darıca Minibüsçüler ve Özel Halk Otobüsçüler Kooperatifi'ne bağlı 102 minibüs hattına sahip üyeler, son gelen mazot zamlarından sonra artık dayanacak güçlerinin kalmadığını ve çözüm bulamadıkları takdirde radikal kararlar alacaklarını açıkladılar. 

S.S Öz Darıca Minibüsçüler ve Özel Halk Otobüsçüler Kooperatifi'ne bağlı 102 minibüs hattına sahip   üyeler, bugün kooperatif merkezinde bir araya geldiler. S.S Öz Darıca Minibüsçüler ve Özel Halk   Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Eser Çeper ve yönetimiyle  buluşan kooperatif üyeleri, aylardır  kazanç yerine zarar ettiklerini belirterek, mazota gelen son  zamlar, sigorta ve kasko bedelleri ve araç bakım masraflarının artmasından sonra artık dayanacak  güçlerinin kalmadığını ve  çözüm bulamadıkları takdirde Darıca’daki otobüslerin kontakt  kapatacaklarını açıkladılar. 

 ''SÖZLER TUTULMUYOR'' 

Aylardır ulaşım ücretlerine zam yapılmadığını ve ayda 300 bine yakın ücretsiz yolcu taşıdıklarını  ifade eden kooperatif üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilerinin verdikleri sözleri tutmadıklarını ifade ettiler. S.S Öz Darıca Minibüsçüler ve Özel Halk Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Eser Çeper, burada kooperatif üyeleriyle beraber yaptığı açıklamada artık dayanacak güçlerinin  kalmadığını ve bir çözüm bulunmadığı takdirde Darıca’daki otobüslerin artık seferlere  çıkamayacağını söyledi.     

''ARAÇLARIMIZ BÜYÜK ZARAR EDİYOR!'' 

Çok sayıda minibüsün mazot alamadığı için seferlere bile çıkamadığını belirten Başkan Çeper, ''Biz   zam yapmak istemiyoruz ancak son aylarda mazota gelen büyük  zamlardan sonra artık bu iş   yapılamaz hale geldi. Maalesef halimiz içler acısı.  Aylık 300 bine yakın ücretsiz yolcu taşıyoruz. Bu bir resmi rakamdır. Otobüslerde olan arızaları artık borçla yaptırıyoruz.  Artık gücümüz kalmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu işe biz çözüm bulmalı. Eğer çözüm  bulunmadığı takdirde maalesef   ortak karar alıp seferleri durdurup, kontakt kapatacağız. Darıca  halkını mağdur etmek istemiyoruz   ancak maalesef süreç bunu gösteriyor.  Otobüsçü esnafı artık çok  yoruldu. Bırakın kazanç sağlamayı   her gün büyük zarar ediyoruz. Kooperatif üyelerinden bazıları mazot alamadığı için araçlarını sefere   bile çıkaramıyor.  

 ''ARTIK ÇÖZÜM BULUNMALI! ''

''Darıca-Gebze hattı, Kocaeli'nin en büyük hattı. Her gün yüzlerce minibüsümüz vatandaşlarımıza  hizmet veriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ya sorunlarımızı anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Minibüsçü esnafının sesine kulak vermeleri gerekiyor. Toplantı yapıldıktan sonra nedense alınan   kararların uygulanması aylar sürüyor. Bizler artık maalesef radikal kararlar almak zorundayız.   Sorun sadece ücretlere zam yapmak değil. O kadar çok sorunlarla uğraşıyoruz ki geceleri sıkıntıda  uyuyamıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle Kocaeli'nin Batı Yakası'ndaki kooperatiflerin sorunlarına bir çözüm bulması şart. Üzülerek söylüyoruz ki sorunlarımıza çözüm   bulunmadığı takdirde araçlarımıza mazot alamadığımızdan ve bakım ücretlerini karşılayamadığımızdan dolayı seferleri durdurma kararı alabiliriz'' dedi.  

Yapılan konuşmaların ardından  S.S Öz Darıca Minibüsçüler ve Özel Halk Otobüsçüler Kooperatifi'ne bağlı 102 minibüs hattına sahip üyeler, alınacak her karara uyacaklarını belirttiler.

Anahtar Kelimeler:
DarıcaMinibüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73