Eskihisar vadisi betonla kaplandı!

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
27 Mart 2022 Pazar 17:57
Eskihisar vadisi betonla kaplandı!

ÖZEL HABER-Gebze’nin en önemli tarihi ve turistik bölgesi olan Eskihisar kontrolsüz beton yapılaşmaya yenik düşmek üzere.

Çok değil 20 yıl önce yıl önce bugünkünden çok daha az binanın olduğu Eskihisar vadisi şimdilerde beton yapılaşmadan dolayı nefes alamıyor.

Haber fotoğrafında yer alan üstteki fotoğrafı 10 yılı aşkın bir süre önce görüntülemiştim. Fotoğrafta görüleceği üzere Eskihisar vadisinde bugüne göre çok daha az bina olduğu görülüyor.

İkinci fotoğrafı ise geçtiğimiz günlerde çektim. Bu fotoğraf ise Eskihisar vadisinde ki bina yoğunluğunun ne derece arttığını net olarak gösteriyor.

ÇİFTE STANDART

Eksihisar vadisine imar ve yapılaşma izin verilmesine ise vatandaşlar tepki gösteriyor. Bir çok kişi, Eskihisar sırtlarında SİT alanında arazi ve arsaları olduğunu ve buralara çivi dahi çakılmasına izin verilmediğini belirterek, “Bize bin yapmak için izin verilmiyor fakat Eskihisar’ın her tarafına gelişi güzel beton binalar yapılmasına göz yumuluyor. Madem tarihi ve turistik bölge o zaman her tarafını koruyun. Çifte standartlı davranmayın”.

*Haber ve Fotoğraflar: Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 28.03.2022 12:37
Anahtar Kelimeler:
GebzeBinaEskihisarBetonSİT
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73