Gebze, GTÜ’ye sahip çıksın

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
30 Mart 2022 Çarşamba 14:16
Gebze, GTÜ’ye sahip çıksın

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan'ın 2018-2022 tarihli rektörlük dönemini basın toplantısına değerlendirdi. Toplantıya rektör yardımcıları Prof. Dr. Erhan Demirbaş, Prof. Dr. Bülent Keskinler, GTÜ Teknopark Genel Müdürü Zübeyde Demirkapu, GTÜ Genel Sekreteri Nadir Yıldırım ve öğretim üyeleri ile öteki yöneticiler de katıldı.

GEBZE BİZE SAHİP ÇIKMALI

Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebzelilerin GTÜ’ye yeterince sahip çıkmadığını belirterek, “Gebzeliler bu üniversiteye sahip çıkması gerekiyor. Üzülerek görüyorum ki yeterince sahip çıkılmıyor. İl olmasını karşın bir üniversitesi olması aslında Gebze’nin ne kadar şanslı olduğunun da bir göstergesidir. “Dedi.

9 BİN 335 ÖĞRENCİ VAR

GTÜ’de toplam 9 bin 335 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, “GTÜ 1800 dönüm arazisi var bunun 172 dönümü teknoloji geliştirme bölgesine ayırdık. Bünyemizde 5 fakültemiz var. Öğrenci sayımız 9 bin 335. Yabancı öğrenci sayısıın yüzde 5’lere çıkarmak istiyoruz, bu bize uluslararası öğrenci ve eğitim alanında önemli katkı ve geri dönüşümler sağlayacaktır. Biz aynı zamanda Türkiye’nin en genç ve kıdemli üniversitesiyiz. Ülkemiz de bir çok ünversitesi ile işbirliği karşılıklı çalışmalar yürütüyoruz. “diye konuştu.

TEKNOPARK YATIRIMCILARIN DESTEĞİ İLE KURULDU

Teknopark konusuna çok önem verdiklerini belirten Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, “Teknopark konusuna gerçekten çok önem veriyoruz. Bu konuda Teknopark Genel Müdürü Zübeyde Demirkapu ve ekibinin çok büyük emekleri, katkıları var. Teknopark ile ilgili olarak devletin tek kuruş desteği yok. 30 milyonluk yatırım tamamen yatırımcılar tarafından sağlandı. Bu anlamda da devletin parasını kullanmadan teknopark gerçekleştirdik.”dedi.

AKADEMİK KADROLARIMIZI GENÇLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Rektör Aslan, akademik kadroların gençleştirilmesi yönünde çalışmalar yaptığını, bu kadrolar konusunda ise sadece kendisine gelen CV’leri ilgili yerlere gönderdiğini belirterek, “Kadroların belirlenmesinde hiç bir imtiyaz veya konuşma, yazışma gibi bir durumum söz konusu değildir. Şunuda belirtmek istiyorum ki, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz gerçekten çok başarılı. Bu bizim için gurur kaynağıdır”dedi.

*Haber Cengiz Akgün

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73