Güney Kore’de Ekoturizmin Deneyimlenebileceği 3 Eşsiz Nokta

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
18 Ekim 2022 Salı 18:30
Güney Kore’de Ekoturizmin Deneyimlenebileceği 3 Eşsiz Nokta

Doğal kaynakların sürdürülebilirliğine katkı sağlayan, bölge halkının ekonomik açıdan gelişimini ve sosyo-kültürel değerlerin korunmasını da destekleyen ‘ekoturizm’ son yılların öne çıkan alternatif turizm anlayışlarından biri. Güney Kore ise, ekoturizm kapsamında sahip olduğu zenginlikleriyle, ekolojik sistemi koruyarak, gelecek nesillere aktarmaya yönelik sorumluluk hisseden gezginler tarafından tercih edilmeye devam ediyor. 

Kore Turizm Organizasyonu (KTO) Güney Kore’de ziyaret edilebilecek dünyanın çeşitli otoritelerince de kabul görmüş doğal yaşam ve ekoturizm değerlerini bir araya getirdi.  Doğayı korurken yaşamı yenilemek üzerine tasarlanan bu başarılı turizm destinasyonları, yarattığı olumlu ekonomik ve kültürel gelişimle komşu bölgeler için de başarılı birer model oluşturuyor.

Terk Edilmişlikten Bir Dünya Mirası Olmaya Uzanan Yolculuk: Purple Island ve Ungok Köyü

Son Güncelleme: 18.10.2022 18:35
Anahtar Kelimeler:
Güney KOREYaşamEkoturizm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73