Murat Kaya'dan Darıca Şiiri

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
01 Mart 2022 Salı 20:00
Murat Kaya'dan Darıca Şiiri

Yaşadığı her yerde değer yaratan,eğitimin duayeni Murat Kaya; kentimiz Darıca'yı 19 kıtalık şiir ile yazdı..

20 yıl önce de 'Kentimiz Gebze' kitabını  yayınlayan  Murat Öğretmen ; Gebze tarihini de içeren 18  kıtalık şiirini yayınlamıştı. Binlerce baskı ile Gebze'de okullarla, okurlarla  buluşmuştu.

Tarihi şiirleştiren Şair olarak da adlandırılan  Murat Kaya  ile Darıca  şiiri üzerine görüşüp düşüncelerini  aldık.

Şunları ifade etti Murat Kaya: 

"Gebze ve Darıca bölgesini 1978 yılından itibaren biliyorum. 1987 yılından itibaren de  Gebze ve Darica'da eğitimci olarak çalıştım. Burada yaşıyorum. Darıca ,2008 yılında ilçe oldu. Daha öncesi  Gebze'ye bağlıydı.

Gebze şiirini yazdığımda Darıca'ya bir iki kıta ile yer vermiştim...

Fakat son 11 yıldır aktif olarak Darıca'da eğitim yöneticisi olarak görev yaptım ve Darıca'da oturuyorum..

Darıca şiiri yıllardır Darıca'ya ait incelemeler araştırmalarımın  sonucunun son halidir. Darıca ile ilgili yaptığım sohbetler, incelediğim yayınlanmış eserler ; resmi ,özel kurumsal bilgiler şiirinin içeriğini besledi...

Bu konuda gazeteci  Erol Polat  ile derin, bilgi dolu  sohbetlerimiz. Gazeteci İsmail Kahraman'ın CD'li belgesel ve kitabının içeriği... Mutlu Kerem Kolcuoğlu'nun  çok detaylı,belgesel  Karye-i Darıca'dan Darıca İlçesi adlı  tarihi eseri.. Resmi kurum arşivleri...

Yuvamız,işimiz,aşımız , ocağımız, olarak ömür verdiğimiz yaşam alanımız ;Darıca 'ya duyduğum saygı ve sevginin dile gelişidir Darıca Şiiri.

Şiir ile; Darıca'nın unutulmaya yüz tutmuş, bilinmeyen tarihini,her gün yanından geçip gittiğimiz caddenin adının nereden geldiğini, tarihi eserlerini, Kuvayi Milliye dönemi kahramanlarını, dün neler üretildiğini, geçim kaynaklarını , nüfus ve göçleri ile ANADOLU olan bil cümle her yönüyle tarihsel sürecinde Darıca'yı  tüm okurların, okulların, Darıca Halkının ilgisine sunuyorum..

MURAT KAYA'DAN MUZAFFER BIYIK'A TEŞEKKÜR

Murat Öğretmen  Bu gün  baskıdan çıkan şiirini ilk kez Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'a takdim etti.

Muzaffer Bıyık, "Murat öğretmenimizin emeğine sağlık. Darıca için çok güzel  bir çalışma olmuş. Biz de bu çalışmaya destek vererek öğrencilerimize ,Darıcalı hemşehrilerimize  hediyemiz olarak dağıtımını sağlayacağız. Konuyla arkadaşlar ilgilenecek ve kitap fuarlarında da  Darıca Şiirinin okurla buluşmasına katkı sağlayacağız."dedi.

Murat Öğretmen Darıca şiiri ile tarihi dünden bu güne şiir tadında ;Darıcalılarla  buluşturmanın mutluluğunu yaşamakta.

Teşekkürler Murat öğretmenimiz...

Darıca tarihine kattığınız değerler için sağolun..

Son Güncelleme: 01.03.2022 20:08
Anahtar Kelimeler:
Darıcaşiir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73