Murat Kaya'dan Eğitim-Sen'e ziyaret

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
21 Ocak 2022 Cuma 18:24
Murat Kaya'dan Eğitim-Sen'e ziyaret

Eğitimci Şair  Murat Kaya ziyaretlerine devam ediyor.

Gebze Eğitim-Sen  Şube Başkanı.Eylem Bahadır  ile görüşen Murat Kaya sendikal mücadele ve yeni durumlar içerikli fikir alışverişinde bulundular.

1990 yılında kurulan Eğit-Sen süreci ve öncesinde  Eğit-Der'den Eğit-Sen'e Sendikal Haklar Komisyon Süreci dahil mücadelenin geçmişten bugüne gelişmeleri üzerine sohbetle değerlendirmeler yapıldı.

Ziyarette Murat Kaya şunları ifade etti: 

"32 yıl önce Turkiye'de sendikal haklar konusunu gündeme taşıyan önemli çalışma alanlarından olan  bir merkezdir Gebze.

O zaman; şimdiki bütün ilçeler Gebze'ye bağlıydı.

Özellikle eğitim emekçilerinin ve tümüyle Türkiye  sendikal mücadelesinin merkezinde yer alan, yön veren mücadele kentinin adıdır Gebze .

1990 yılları  sonrası önce meşruiyet sonra  yasal düzenlemeler noktasında oluşturan muhalefet mücadelesinde  çok emek verildi.

Bu konuda emek verenlerimizi bu gün aramızda olmayan dostlarımızı rahmetle saygıyla anıyoruz.

Cengiz Badem,Salman Işık,Cemal Balcı,Hamit Erdağı mücadelemizin öncüleri olarak Gebze sendikal mücadele tarihinde her zaman saygıyla yad edileceklerdir.

Gazeteci dostlarımız Ragıp Demirkol ve İsmail Kadı mücadelemizin özellikle ilk yılları ve zor döneminde basın yoluyla çok  büyük destek olmuşlardır.

Onları da rahmetle anıyorum.

Mücadelemize destek olan, dünden bugüne emek veren ayrıca dönemin belediye başkanlarına, her bir paydaşımıza teşekkürler.

Bugün başkanım Eylem Bahadır ile yeni dönem ve gelecek üzerine değerlendirmeler yaptık.

Samimi,candan konukseverliği için çok teşekkür ederim.

Başkanı ve değerli yönetimini tüm üyelerimizi bir bütün  Gebze Eğitim -Sen'i toplumsal  mücadelede tutarlı,devrimci,aydın tutumundan ve direncinden dolayı kutlarım." dedi.

Gebze Eğitim-Sen Şube Başkanı Eylem Bahadır ise: "Sendikamızın kurucularından,değerli eğitimci büyüğümüz Murat Kaya  ziyaretleri ile bizi onurlandırdı. 

Doyumsuz sohbeti ile dünden yarına sendikal mücadele üzerine fikir alışverişinde  bulunduk.

Bizlere her zaman rehber olan Murat öğretmenimiz  çok yönlü birikimleri ile bizleri aydınlatmaya devam etmektedir. 

12 Eylül darbesi sonrası Sendikal mücadelenin ilk çıkışını yapanlar olarak Gebze demokrasi mücadelesinde ve  Özellikle öğretmenlerin sendikal mücadelesinde en zor dönemlerde aktif emek veren Murat Öğretmen bizim için mücadele tarihimizin öncülerindendir.

Ziyareti ve kıymetli bilgi paylaşımı için çok teşekkür ederim. "dedi.

Ziyaret karşılıklı memnuniyet ve yine yeniden görüşmek umuduyla son buldu  

Teşekkürler Eylem öğretmenim.

Yaşasın EĞİTİM-SEN...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73