Sadakataşı Derneğinden Yemen'de mültecilere gelir temini desteği

21 Ocak 2022 Cuma 17:37
Sadakataşı Derneğinden Yemen'de mültecilere gelir temini desteği

İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği, Yemen’de başlattığı "Gelir Temini Projesi" ile mülteci ailelerin kazanç elde etmesini ve meslek öğrenmesini sağlıyor.

Sadakataşı Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Yemen'de yaşanan iç savaş nedeniyle milyonlarca insan mülteci durumuna düştü.

Dernek, Yemen’in Marib ve Hadramut bölgelerindeki kamplarda yaşayan mülteci ailelere geçimlerini sağlamaları için Gelir Temini Projesi ile destek oluyor.

Proje kapsamında insan ve yük taşıma aracı olan Tuk-Tuk, dikiş makinesi ve arıcılık için gerekli ekipmanların dağıtımı gerçekleştirildi.

Hadramut bölgesinde yaşayan 20 mülteci aileye dernek ekibi tarafından arıcılıkla ilgili eğitim verilerek, arı kovanları ve gerekli ekipmanların dağıtımı yapıldı. Meşhur olan ve yurt dışına da satılan Yemen balı sayesinde mülteci aileler gelir elde etti

- Tuk-Tuk dağıtımı

Ülkenin coğrafi şartlarına uygun olarak tasarlanan, insan ve yük taşımacılığında kullanılan 20 motorlu Tuk-Tuk aracı dernek tarafından Maribli mülteci ailelere teslim edildi.

Bölgede zorlu şartlar altında yaşayan aileler, bu projelerle geçimlerini sağlayıp aile ekonomisine katkıda bulunacaklar.

Marib bölgesinde yaşayan 100 kadına da dernek tarafından dikiş makinesi dağıtımı yapıldı. Projeyle birlikte kadınlar ürettikleri tekstil ürünlerini satarak aile ekonomisine destek sağlıyor.

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, dağıtımlara ilişkin şunları kaydetti:

"Dünyanın en büyük insani krizinin yaşandığı bölgeye yardım malzemeleri ulaştırıyoruz. Yardımların sürdürülebilirliği için Marib ve Hadramut’ta başlatmış olduğumuz Gelir Temini Projeleriyle ihtiyaç sahiplerine eğitim ve gerekli ekipmanlar veriyoruz. Yemen Gelir Temini Projelerini önümüzdeki süreçte çeşitlendirerek sürdüreceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73