Sağlık çalışanları İstanbul'da öldürülen Ömür Hemşire için bir araya geldi

21 Ocak 2022 Cuma 14:54
Sağlık çalışanları İstanbul'da öldürülen Ömür Hemşire için bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kartal'da sağlık çalışanları, hemşire Ömür Erez'in öldürülmesini protesto etti.

Kartal'da 10 Nolu Aile Sağlık Merkezi önünde toplanan sağlık çalışanları, "Sağlık için ter dökenler, sağlıkta şiddet yüzünden can veriyor" yazılı bir pankart taşıdı.

Grup adına açıklama yapan İstanbul Aile Sağlığı- Sağlık Memuru - Acil Tıp Teknisyeni - Hemşire ve Ebe Derneği (İSAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Vildan Aydın, Türkiye'de son 6 ayda sağlık çalışanlarına yönelik 200'e yakın şiddet olayı yaşandığını kaydetti.

Marketten alışveriş yapanların bile güvenlik kontrolünden geçirildiğine dikkati çeken Aydın, "Sağlık kurumları ve çalışanları neden bu kadar savunmasız, korunaksız bırakılıyor?" diye sordu.

Vildan Aydın, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına karışanlara sağlık hizmeti verilmemesini de içeren bir takım caydırıcı önlemler beklediklerini söyledi.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73