23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 102. yılı ülke genelinde olduğu gibi Gebze'de e törenlerle kutlanacak.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
23 Nisan 2022 Cumartesi 09:09
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 102. yılı ülek genelinde olduğu gibi Gebze'de e törenlerle kutlanacak.

Gebze'de ilk tören 09.30'da Gebze Kaymakamlığında gerçekleşecek,ikinci tören ise Gebze Kent Meydanı Belediye hizmet binası önünde gerçekleşecek.Buradaki törende Atatürk anıtına çelenk sunulacak. Törenlere daha sonra Eğitim Vakfı İlkokulunda devam edilecek, burada ki törenlerde   saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılacak. Öğrencilerin hazırladığı gösterilerin ardından ödül töreni gerçekleşecek. 

CHP'DEN ETKİNLİK

Bugün ayrıca CHP Gebze tarafından Kent Meydanında  saat 13.00-17.00 arasında  23 Nisan etkinliği gerçekleştirilecek. Programda palyaço gösterisi, müzik ve dans, çocuklara pamuk şekeri ikram edilecek. CHP Gebze  İlçe Başkanı Gökhan Orhan  tüm çocukları etkinliğe davet etti.

KAYMAKAM GÜLER'DEN 23 NİSAN  MESAJI 

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesaj şöyle:

"Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi benimsenerek millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’nci yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.
Milletimizi ortak bir hedef etrafında bir araya getirerek birleştiren ilk Meclisimiz; vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuştur.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu müstesna günde millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.
Bu doğrultuda geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten, özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, insanlar olarak yetiştirmek; kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.
Sevgili Çocuklar;
Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olmak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en gelişmiş ve müreffeh ülkesi oluncaya kadar var gücünüzle çalışmalısınız. Bizlerde, ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik sorumlu ve duyarlı çabalarınızda sizlere destek verecek ve her zaman yanınızda olacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Milli Mücadelede emeği geçmiş tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Yarınlarımızın güvencesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgilerimi sunuyorum."

Son Güncelleme: 23.04.2022 09:31
Anahtar Kelimeler:
GebzeTörenAtatürk23 Nisan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73