CHP’li Çiler bir kez daha TBMM’de Gebze’yi anlattı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
09 Kasım 2023 Perşembe 11:32
CHP’li Çiler bir kez daha TBMM’de Gebze’yi anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, TBMM yaptığı konuşmada bir kez daha Gebze’yi anlattı.

Çiler meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

‘’Kocaeli’nin sanayide başkenti olan birazda Gebze ilçesini anlatmak istiyorum. Farklı kültürlerin birleştiği, sanayini devleştiği, teknolojinin vücut bulduğu bir yer Gebze. Daha önce Gebze’nin beldesi olan, Gebze’den ayrılan Darıca, Çayırova ve Dilovası ile birlikte 850 bin yerleşik nüfusu var. Günlük nüfusu 1i5 milyon olan şirin mi şirin sanayinin başkenti olan bir yer. Aynı zamanda 4 ilçesiyle birlikte 55 ilden daha büyüktür, aynı zamanda Büyükşehir statüsünde olan 4 ilden daha büyük olan bir yer.

10 liman, 10 OSB, 18 tasarım merkezi, 124 banka şubesi aynı zamanda birde teknoloji bankası var Türkiye’de başka bir yerde yok. Gelişmekte olan yada az gelişmekte olan ülkelere teknoloji satılıyor. Aynı zamanda TÜBİTAK-MAM, TSE gibi kuruluşlara ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda kuluçka merkezlerinin buluştuğu bir yer, Bilişim Vadisi var.

Genelde biliyorsunuz 76 tane faal Teknoloji Geliştirme Bölgesi var, 5’i Kocaeli’de 4’ü Gebze’de. Övündüğümüz milli dediğimiz milli aracımız TOGG’un Ar-Ge merkezi Gebze’de bin tane çalışanı vardır.

65 İLİN TOPLAMINDAN FAZLA İHRACAT

Kocaeli’de toplam 10 OSB var 10’u Gebze’dedir. 65 ilin toplamından fazla ihracat yapmaktayız. 70 ilin toplamından fazla vergi vermekteyiz. Alın terinin yanına akıl terini koyan kentin geleceği olmalı. Onun için diyoruz ki tahsilatta da Türkiye birincisiyiz.

GEBZE EMEĞİN, SANAYİNİN BAŞKENTİ

Gebze emeğin, sanayinin başkenti. Bu kentte ne yok biliyor musunuz, ara ve nitelikli eleman bulamıyoruz. Kocaeli’de 1499 okul var maalesef yüzde 10’u mesleki okul var. Depremden dolayı hasarlı olan okullarımız var maalesef iyileştirme yapılıyor. Örneğin Gebze Endüstri Meslek Lisesi 1972 yılında kurulmuş, önce sanat okulu olarak açılmış 1975’te Endüstri Meslek Lisesi maalesef 4-5 yıldır iyileştirme yapılıyor ve okulun yeri olmasına karşın yeni okul yapılamıyor.

DARICA FARABİ STANDARTLARI KARŞILAMIYOR

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplam 96 bin metrekare alanda kurulmuş bir hastane ancak tabelasında yazdığı gibi Eğitim ve Araştırma Hastanesi standartlarını karşılamıyor. Halkımıza daha verimli hale getirilip, standartlarına uygun hizmet sağlaması adına iktidara gerekeni yapmaya davet ediyorum.'' Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 09.11.2023 12:29
Anahtar Kelimeler:
CHPGebzeKocaeliTBMM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73