DEVA'dan 2 Temmuz açıklaması

DEVA Partisi Gebze İlçe  Teşkilatı 2 Temmuz 1993'te 37 aydın ve sanatçının yaşamını yitirdiği Sivas katliamının 28. yıl dönümü nedeniyle bir  açıklama yaptı.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
02 Temmuz 2021 Cuma 12:46
DEVA'dan 2 Temmuz  açıklaması

DEVA Partisi Gebze İlçe  Teşkilatı 2 Temmuz 1993'te 37 aydın ve sanatçının yaşamını yitirdiği Sivas katliamının 28. yıl dönümü nedeniyle bir  açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

''Sivas Madımak otelinde 37 Aydın insanın vahşice , barbarca duygular kullanılarak katledilişinin yıl dönümü. Ülkemiz için bir kayıp , uçurumun derinleştiği bir milad. Bu bir başlangıç değildi, bir son olması umudumuzdu. Tarihin her döneminde bu ve benzeri olaylar / cinayetler , acılar , husumetler toplumun damarlarındaki birliği parçalamak adına kullanıla gelmiştir. Her toplumun kendi içinde farklılıkları , renkleri mevcuttur ve olmalıdır da. Bu renkler ve farklılıklar bizim değerlerimiz – hazinelerimiz iken toplumun ortak bilincini , ortak sevincini , ortak değerlerini , ortak hedeflerini ayrıştırmak ve zayıflatmak amacıyla farklılıklarımız – hazinelerimiz üzerinden ötekileştirmeler yapılarak bu ortak bilinç ,ortak değer, ortak hedeflerden uzaklaştırıldığımız ,birbirimize husumet , kin ve düşmanlık güdüsü ile bakan bir halk oluşturmaya çalışan provakatörler aramızdaki uçurumu derinleştirerek ,birliğimizi parçalayarak bizleri zayıflatıp daha fazla itaatkar bir toplum inşaa etme çabasında iken; yine bu toplumun sağduyusu ve birlik ,beraberlik ve aidiat duygusu ile boşa çıkarılmıştır. Boşa çıkmaya devam edecektir.

Madımak yakın tarihimizin kara bir lekesi , bir katliam olsa da ,  umut yeşeren bu topraklarda daha fazla bilinç ,daha doğru bilgi ve sevgi ile hoşgörü çerçevesinde birbirine kenetlenen bir toplum olma yolunda halkımız kararlılıkla ışığa doğru yürümeye devam ediyor. Halklar tasada ve kıvançta bir bütün olan insanlardan oluşur. İster hükümetler olsun ister birey olarak insanların hataları yada bilinçli olarak yaptıkları yanlış tercihleri olabilir. Bedellerini vicdanları yada iktidarları ile öderler. Biz halk olarak ezilmişler olarak katillerimizi tanıyoruz. Ancak onlara kin veya nefret duymuyor insanlığımızdan feda etmiyoruz. Işığa yürümeye , umudu büyütmeye devam ediyoruz ve edeceğiz.

Deva partisi tamda bu bilincin can bulduğu ,farlılıklarımızdan – renklerimizden korkmamamız gerektiğini , bunların hazinelerimiz – değerlerimiz olduğunu savunan ve bunu tüm parti programları başta olmak üzere tüm platformlarda dillendirenlerin partisi olarak kuruldu ve bu yolda ilerlemeye devam etmektedir.

Uçurumları kapatabilmek daha fazla birlik olmak umuduyla, dileğimiz acılarımızı bala çevirebilmektir. Bu vesile ile 2 Temmuz 1993 tarihinde hunharca katledilen aydınlarımızı rahmetle ve saygıyla anıyorum, ruhları şad olsun – ışıklar yoldaşı olsun"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73