Gebze-Darıca Metrosu 330 bin kişi taşıyacak

Gebze-Darıca Metrosu Töreni'ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, metronun ulaşım hızının saatte 80 kilometre olacağını metro hattının, ilk açıldığında bir günde 330 bin yolcuya hizmet verecek kapasiteye ulaşacağını söyledi.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
14 Haziran 2021 Pazartesi 13:38
Gebze-Darıca Metrosu 330  bin kişi taşıyacak

Gebze-Darıca Metrosu Töreni'ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, metronun ulaşım hızının saatte 80 kilometre olacağını metro hattının, ilk açıldığında bir günde 330 bin yolcuya hizmet verecek kapasiteye ulaşacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Gebze-Darıca metrosunun tünel açma kazısı nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Bakan Karaismailoğlu, Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nın istasyon sayısının 11, hat uzunluğunun 15,4 kilometre olarak planlandığını aktararak, ayrıca, sözleşme kapsamında hattın Gebze OSB İstasyonu'nun yaklaşık 1 kilometre kuzeyinde 150 bin metrekarelik bir alanda 68 metro aracı kapasiteli depo alanı da yaptıklarını belirtti.

Ulaşım hızı saatte 80 kilometre olacak metro hattının, ilk açıldığında bir günde 330 bin yolcuya hizmet verecek kapasitede olacağını anlatan Karaismailoğlu, projeyle Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze-Darıca ilçeleri arasındaki kara yolu ulaşımına önemli bir alternatif oluşturacaklarını kaydetti.

MARMARAYA BAĞLANACAK

Karaismailoğlu, Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nın aynı zamanda Gar İstasyonu'nda Marmaray'a bağlanacağına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hattımız tamamlandığında çalışacak 28 adet araç alımı sözleşmesini de 22 Temmuz 2020 tarihinde imzaladık. Trenlerimiz, ileri teknolojiyle yerli ve milli teknolojiyle Türkiye'de üretiliyor. Bugün size müjdeli bir haber vermek istiyorum. Proje bedeli 2,5 milyar lira olan hattımızın OSB-Gebze Gar arasındaki bölümünü 2023'ün ilk çeyreğinde, Gebze Gar-Darıca Sahil kesimini de 2023'ün sonunda hizmete almayı hedefliyoruz. Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'mızın hizmete girmesiyle 2023-2048 yılları arasında yakıttan, zamandan ve çevresel etkilerden doğan ekonomik kazancın 27,3 milyar lira olacağını öngörüyoruz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla düzenlenen Gebze-Darıca Metrosu TBM Töreninde konuşan Yavuz, Türkiye'de en büyük değişim ve devrimin ulaşımda olduğunu söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Kocaeli'de her gün 670 bin kişi işe gidiyor. Türkiye dış ticaret hacminin yüzde 19'u bölgemizde gerçekleşiyor. Bu rakamlara baktığımızda da bu şehre ne yapılsa bu şehir hak ediyor. Bu şehir, Türkiye'deki en fazla vergi veren 4. şehir. Bu anlamda da buradaki iş adamlarımıza, emek veren işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

BÜYÜKAKIN, “BU ÇALIŞMA KENTİ RAHATLATACAK”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da burada yapılan her yeni çalışmanın kendileri için heyecan vesilesi olduğunu dile getirerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Kocaeli'ye yaptığı bu çalışmanın kenti rahatlatacağını kaydetti.

Özellikle organize sanayi bölgeleri, Gebze ve Darıca arasındaki trafik açısından bir rahatlama sağlanacağına işaret eden Büyükakın, "Marmaray ile Gebze'de entegre olması açısından bölge trafiğine, İstanbul'un raylı sistemine bağlaması açısından da ciddi katkı sağlayacak. Günde yaklaşık 55 bin aracı trafikten çekiyor olması bölge açısından, sürdürülebilir çevre açısından da çok kıymetli. Proje dolayısıyla başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın sizin şahsınızda tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

KAZI ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Konuşmaların ardından Bakan Karaismailoğlu, Vali Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Samir Çakır, İlyas Şeker, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ve beraberindekiler, tünel açma makinesiyle kazıyı başlatmak üzere butonlara bastı.AA

Son Güncelleme: 14.06.2021 13:54
Anahtar Kelimeler:
GüreşKırkpınarMüsabaka
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73