Gebzeli kadınlar Büşra için adalet istedi

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
21 Ekim 2022 Cuma 21:50
Gebzeli kadınlar Büşra için adalet istedi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Gebze Kadın Meclisi Üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda Büşra Kabataş (15) cinayetini protesto etmek için basın açıklaması yaptı.
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasında Gebze Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada, kadın cinayetlerinin ülkeyi yönetenlerin kadın karşıtı bakış açısı sonucu devam ettiğini belirtilerek, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasıyla cinayetlerin daha da çoğaldığı vurgulandı.

ABLASI ADALET İSTEDİ!

Cinayete kurban giden Büşra Kabataş’ın ablası Başak Kabataş yaptığı konuşmada, cinayeti işleyen Taner Yaylacı’nın deli numarası yaparak cezadan kurtulmak istediğini ifade ederek, “İstanbul Sözleşmesinin geri gelmesini, Ayşegüllerin, Büşraların bir daha canının yanmasını istemiyoruz. Cinayetle ilgili indirim değil, adalet istiyoruz”diye konuştu.
Gebze Kadın Meclisi üyeleri ’Büşra için adalet istiyoruz’’, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Kadın cinayetlerine son” ibarelerinin yer aldığı dövizler taşıyarak sloganlar attı.

Basın açıklaması ve protesto eylemine Büşra Kabataş’ın annesi Aylin Çetin, ablası Başak Kabataş ve babaannesi de katıldı.

NE OLMUŞTU

7 Ekim’de Gebze Mustafa Paşa Mahallesi’nde Taner Yaylacı Büşra Kabataş’ı bıçakla yaraladıktan sonra boğarak öldürmüş daha sonra ise evi ateşe vermişti. Polis cinayeti işleyen şahsı kısa sürede yakalamış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Haber ve fotoğraflar: Cengiz Akgün

Abla Başak Kabataş basın açıklamasına katılarak konuşma yaptı.

Büşra'nın babaanesi de açıklamaya katıldı.

Büşra Kabataş vahşi bir cinayete kurban gitmişti.

Son Güncelleme: 21.10.2022 22:08
Anahtar Kelimeler:
GebzeProtestoBasınBüşra
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73