Gökhan Orhan’dan 1 Mayıs Mesajı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
01 Mayıs 2024 Çarşamba 14:17
Gökhan Orhan’dan 1 Mayıs Mesajı

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle açıklama yaptı.

Gökhan Orhan’ın açıklaması şöyle:

‘’İşçi sınıfının emek ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı maalesef bu yıl da dilediğimiz gibi Taksim Meydanı'nda büyük coşkularla kutlayamadık. İktidarın, idari mülki amirin anayasa kararına rağmen hala yasağı kaldırmama kararı tamamen siyasidir.

SÖMÜRÜNÜN KARŞISINA ANCAK ÖRGÜTLÜ BİR GÜÇLE DİKİLEBİLİRİZ

Emeğin başkenti demek yanlış olmaz Gebzemiz için. Büyük bir işçi potansiyeli bulunan bu kentte işçi emeklisi bir babanın evladı olarak tüm taleplerinde, haklı direnişçilerinde her zaman yanlarında omuz omuza mücadeleye hazırız tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin.

Tüm sıkıntılarını biliyoruz. Patronlar, işverenler toplu sözleşmeleri ortadan kaldırma, örgütlenmeyi engelleme hedefiyle işçi sendikalarına saldırıyor. İşçi sınıfının mücadelesini yasa dışı kılmak amacıyla grev ve örgütlenme hakkı sınırlanıyor, hatta inkar ediliyor. Tüm bu sömürünün karşısına ancak örgütlü bir güçle dikilebiliriz.

1 MAYIS TOPLUMSAL MUHALEFETİN BİR KAZANIMIDIR

Unutmayalım ki 1 Mayıs toplumsal muhalefetin bir kazanımıdır. Sadece bayram değildir 1 Mayıs. İşçinin 77 yılında canını ortaya koyduğu, sınıfsal mücadelenin en somut devrimidir. En kalbi duygularımla sınıfsız, sömürüsüz, aydınlık bir yeryüzü dileğiyle tüm işçi sınıfının Uluslararası 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyor, Kemal Türkler başta olmak üzere 1977 1 Mayıs’ında hayatını kaybeden yurttaşlarımızı rahmetle anıyorum. Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın haklı direnişimiz! Yaşasın örgütlü mücadelemiz’’.

Son Güncelleme: 01.05.2024 14:20
Anahtar Kelimeler:
1 MayısGebzeTaksim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73