Hürriyet’ten 17 Ağustos mesajı: Acılarımız hala taze 

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
17 Ağustos 2023 Perşembe 09:19
Hürriyet’ten 17 Ağustos mesajı: Acılarımız hala taze 

İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, 17 Ağustos Depremi’nin 24’üncü yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda “Deprem değil bina öldürür gerçeğini unutmadan çalışmalarımıza devam ediyor, 24 yıl önce depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 24’üncü yılı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Hürriyet mesajında şu ifadelere yer verdi: Marmara depreminin üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen acımız ilk günkü gibi taze. Binlerce hemşerimizin vefatına ve binlerce vatandaşımızın yaralanmasına yol açan o acı günü unutmak mümkün değil. 

“DEPREM ÜLKESİ BİLİNCİYLE ÇALIŞMALIYIZ”

17 Ağustos depreminin yüreklerimizde açtığı acı hala tazeyken bu yılın başında ne yazık ki 10 ilimizin etkilendiği Kahramanmaraş depremini yaşadık. Asrın felaketi olarak adlandırdığımız bu felaketin yaralarını hala sarmaya devam ederken bir deprem ülkesi olduğumuz bilinciyle politikalar yürütmeli; bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. 

“DEPREM EYLEM PLANI OLUŞTURDUK”

Depremin değil binaların öldürdüğü bilinciyle İzmit’imizin depreme dirençli bir kent haline getirilmesi için deprem eylem planımızı kamuoyuyla paylaştık. Ülkemizin en büyük problemi depremdir. Depremleri durduramayacağımıza göre milletçe depremde yıkılmamak için yerleşim alanları ve deprem dirençli kentler yaratmak zorundayız. Biz bugün güçlü bir inisiyatif alıyoruz ve diyoruz ki, düzen değiştirmek zorundayız. Düzen değiştirmek cesaret ister. Ve yanlış giden bir sürecin bir parçası olmaktan net olarak kurtulmak gerekir.

“RAHMETLE ANIYORUM”

17 Ağustos ve 6 Şubat tarihinde yaşadığımız kayıpların bir daha yaşanmaması adına hem genel hem yerel politikalarda çalışmalarımızı arttırmalıyız. Bu vesileyle acısını her daim yüreğimizde hissettiğimiz Marmara Depremi ve yakın zamanda Kahramanmaraş ve 10 ilde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, aynı acıların bir daha yaşanmamasını yürekten diliyorum.

Anahtar Kelimeler:
Izmit17 AğustosDEPREM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73