Murat Kaya: Gebze nüfus olarak 24 ülkeden büyük

Aktif olarak eğitim camiası içerisinde yer aldığı dönemde, 22 yıl önce "Kentimiz Gebze" isimli bir kitap hazırlayarak Gebze tarihinde hoş bir seda bırakan Eğitimci/yazar Murat Kaya Gebze'nin neden il olması gerektiği ile ilgili bilimsel bir araştırmaya imza attı.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
11 Aralık 2022 Pazar 11:03
Murat Kaya: Gebze nüfus olarak 24 ülkeden büyük

Gebze'nin il olması ile ilgili tartışmalar 18 yeni ilçenin İL yapılacağı haberleri üzerine yoğunlaştı. Bu tartışmalara Eğitimci/yazar Murat Kaya'da yaptığı bilimsel bir çalışma ile katkı sundu. Murat Kaya Gebze nüfusunun 24 DEVLETİN nüfusundan fazla olduğunu, nüfus oranı bakımından Türkiye'de 33 İL"den daha fazla nüfusa sahip olduğunu açıkladı.

Eğitimci/yazar Murat Kaya, " Gebze'nin neden il olması gerektiğini bilimsel bir çalışma ile ortaya koymak gerekir. Bu konuda çalışmalar yapıyorum. ilk planda nüfus oranlarına göre bir değerlendirme yaptım. Ardından Tarih, Turizm, Sanayi, Ticaret  ve Eğitim konularında hazırladığım detayları paylaşacağım" dedi.

24 ÜLKENİN NÜFUSU BİZDEN AZ

Murat Kaya ,Gebze'nin nüfus oranı bakımından 24 ülkeyi geride bıraktığını açıkladı. Yapılan araştırmaya göre Gebze ,dünya genelinde 208 ülke bulunuyor. Gebze bunlardan,  Andorra, Belize, Dağlık karabağ, Dominika, Grenada, Güney Osetya, İzlanda, Kiribati, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lintenştayn, Mikronezya Federal Devleti, Monako, Navru, Palav, Saint Kitts, Saint Vincent, Samao, San Marino, Sao Tome, Şeyşeller, Tonga, Tuvala, Vanuatu ve Vatikan'dan büyük.

GEBZE ayrica ulkemizde 33 İL nüfusunu GERİDE BIRAKIYOR

2023 yılına girerken TÜİK resmi verilerine göre Gebze'nin nüfusunun 400 bini geride bıraktığının altını çizen Murat Kaya Gebze'nin nüfus oranı bakımından 33 İL nufusunu da geride bıraktığını belirtti. Gebze yapılan araştırmaya göre Düzce, Kastamonu, Muş, Uşak, Kırklareli, Niğde, Bitlis, Rize, Amasya, Siirt, Bolu, Nevşehir, Yalova, Bingöl, Kars, Hakkari, Kırıkkale, Burdur, Karaman, Karabük, Kırşehir, Erzincan, Bilecek, Sinop, Iğdır, Bartın, Çankırı, Artvin, Gümüşhane, Kilis, Ardahan, Bayburt ve Tunceli'den büyük.

4 İLÇE İLE BÜYÜKŞEHİR OLMAMIZ GEREKİYOR

Gebze'nin yıllık nüfus artış oranın yüzde iki civarında olduğunu da kaydeden Murat Kaya çevresinde bulunan diğer ilçelerin de nüfus oranı bakımından birçok ili geride bıraktığını, Gebze-Darıca-Dilovası ve Çayırova'nın toplam nüfus oranın 850 binlere yükseldiğini de kaydederek dört ilçenin bir araya gelmesi ile bu bölgenin BÜYÜKŞEHİR statüsünde bir İL olması gerektiğini de söyledi. 

SANAYİ'NİN BAŞKENTİ

Eğitimci/yazar Murat Kaya ayrıca Gebze içerisinde barındırdığı büyük yatırımlarla da İL olmayı çoktan hak ettiğini, Türkiye'nin en önemli kuruluşları olan TÜSSİDE, TSE, TÜBİTAK, GTÜ, Bilişim Vadisi, Bilim Merkezleri ve

 13 OSB yapılanmasında onbinkerce insanın iş,aş ocağı olduğunu   25 bin üyeli GTO kuruluşu ile Türkiye'nin sanayi başkenti olarak kabul edildiğini de ifade etti.  Eskihisar limanı, bağlantı yolları, Osmangazi Köprüsü, Limanları, Demiryolları ve tarihi ipek Yolu üzerinde olmasının da Gebze'nin Asya-avrupa arasında köprü olduğunu da kaydetti.

Son Güncelleme: 11.12.2022 11:05
Anahtar Kelimeler:
GebzeNüfusEğitimci
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73