Naci Görür: Marmara denizinin içinde deprem bekliyoruz

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
15 Şubat 2023 Çarşamba 21:32
Naci Görür: Marmara denizinin içinde deprem bekliyoruz

Tele 1’de Şimdiki Zaman programına katılan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür beklenen İstanbul depremine ilişkin olarak önemli açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Görür özetle şunları ifade etti:

“Deprem olacak derken insanları korkutmak değil halkım depreme karşı önlem almalı, çağdaş aydın bir toplum olarak davranmalıdır.

Halkın korkularını anlıyorum, psikolojilerinin bozulduğunu biliyorum, 1999’dan beri halkım biliyor. Halkım bunu bildiği halde can güvenliğini talep ettiğini görmedim. Kaçak göçek, bina yapmasında, imar affına alkış tuttuklarını gördüm.

Bir tehlike var, bunu ne yerel ne genel yönetim duydu.

Kuzey Anadolu fayı enerjisini doğudan batıya doğru boşaltarak rahatlıyor. Marmara denizinin içinde deprem bekliyoruz. Şimdiye kadar ki depremlerin hepsi 7 ve üzeri.

Gölcük’ün batısında Marmara denizide deprem orada olacak. 7.2 ile 7,5 arasında Marmara denizi içinde deprem bekliyoruz. İstanbul’a depreme gelecek bu işin şakası yok.

Avrupa yakasında zarar olacak. Çünkü zemin çürük. Deprem dalgaları bu zemine girdiği zaman etkisi büyük olacak. Asya yakası zemin olarak göreceli olarak daha iyi sayılır. Ancak her iki yakada da denize yakın yerler depremi ağırlıklı olarak hissedecekler.”

*Cengiz Akgün

Prof. Dr. Naci  Görür

Son Güncelleme: 15.02.2023 21:55
Anahtar Kelimeler:
İstanbulDEPREMMarmara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73