Türkkan: Bir çocuğun ihmal yüzünden ölümünün bile önemi yok!

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
12 Nisan 2023 Çarşamba 16:20
Türkkan: Bir çocuğun ihmal yüzünden ölümünün bile önemi yok!

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Başiskele Mahmutpaşa Mahallesi’nde küçük bir çocuk elektrik direklerinin altında sıkışarak hayatını kaybetmiş, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu TBMM gündemine taşımıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e soru önergesi veren Türkkan’a 2 ay sonra Bakan’dan cevap geldi. Elektrik direklerinin yatırım çalışması için konulduğunu söyleyen Bakan, bunun yaygın bir uygulama olduğunu belirtti:

“Kocaeli İli Başiskele İlçesi Mahmutpaşa Mahallesi'nde önergeye konu elektrik direkleri projede kullanılmak üzere geçici süre ile konulmuş olup bu uygulama ilgili elektrik dağıtım şirketlerince yatırım çalışmalarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Öte yandan bahse konu direklerin kaldırılmasına ilişkin ilgili dağıtım şirketine yapılmış herhangi bir başvuru bulunmamakla birlikte söz konusu olayla ilgili adli makamlarca başlatılan soruşturma devam etmektedir.”

Bakan Dönmez’in cevabına İYİ Partili Türkkan’dan tepki gecikmedi. “Bu direklerin konulduğu yerin yakınında bir çocuk parkı bulunduğu belli olduğu halde, neden tedbir almadınız?” diye soran Türkkan, “İnsan hayatı sizin için bu kadar ucuz mu?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Son Güncelleme: 12.04.2023 16:21
Anahtar Kelimeler:
Kocaeliİyi PartiTürkkan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73