İzmit Belediyesi Adıyaman’daki konteyner yaşam alanını tamamladı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
05 Temmuz 2023 Çarşamba 09:17
İzmit Belediyesi Adıyaman’daki konteyner yaşam alanını tamamladı

İzmit Belediyesi, Adıyaman’da 126 konteynerden oluşan yeni bir yaşam alanı oluşturdu. Konteyner kentte incelemelerde bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Depremzede vatandaşlara bir nebze merhem olabiliyorsak ne mutlu bize. Çadır kentimizde olduğu gibi burada da kapsamlı hizmet vereceğiz” dedi.

Şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki yardım çalışmalarını ara vermeden sürdüren İzmit Belediyesi, Adıyaman’daki yaşam alanlarına bir yenisini daha ekliyor. Depremden en fazla etkilenen illerden Adıyaman’da Mart ayında kıl çadırlarla yaşam olanı oluşturan İzmit Belediyesi, şimdi de konteyner kenti tamamladı. İzmit Belediyesi, 126 konteynerlik yeni yaşam alanında da depremzedelere hizmet verecek.

VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Çalışmaları yerinde incelemek için Adıyaman’a giden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de, çadır kentteki vatandaşların taleplerini dinledi. Daha sonra konteyner kentte son aşamasına gelinen çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Hürriyet, incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

“YARALARI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Hürriyet, “Deprem bölgesindeki birçok kentte ilk günden itibaren elimizden geldiği kadar yaraları sarmaya çalışıyoruz. Hem Kahramanmaraş, hem Adıyaman, hem de Hatay’da yaşam alanları, aşevleri kurduk. Sosyal destek hizmetleri götürebileceğimiz alanlar oluşturduk. Bunu da birçok paydaşımızla birlikte gerçekleştirdik. Özellikle Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, İnner Wheel Türkiye Derneği, Bilgi Üniversitesi ve daha birçok kurumla yaşam alanlarında ciddi çalışmalar yürütüyoruz. 

“ÖNEMLİ BİR KONTEYNER KENT”

Şu anda da Adıyaman’da daha önce kurduğumuz kıl çadırlardan oluşan yaşam alanından sonra ikinci yaşam alanı projesindeyiz. Yenimahalle bölgesinde kurduğumuz konteyner kent alanındayız. Artık sonuna geldik ve yerleşmeye hazır halde. Burası oldukça büyük bir konteyner kent alanı. Hemen yanımızda İzmir Büyükşehir Belediyesinin kurduğu konteyner kent alanı var. Alt yapısıyla, sosyal donatı alanlarıyla, eğitim ve kreş gibi hizmetleriyle birlikte hizmet sunacak önemli bir konteyner kent alanı burası.

“DAHA FAZLA AİLEYE HİZMET VEREBİLECEĞİZ”

Adıyaman’da kurduğumuz çadır kentimizde kalan depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ederek taleplerini dinledik. O ailelerin daha iyi koşullarda yaşamaları için uğraşıyoruz. 126 konteynerle birlikte burada daha fazla aileye hizmet verebileceğiz. 200’den fazla da İzmir Büyükşehir Belediyesinin konteyneri var. Başka kurumlarla birlikte 400’e yakın konteynerin olduğu bir yaşam alanı. 

KADINLARA VE ÇOCUKLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 

Burada sosyal destek, kreş ve eğitim hizmetlerini vermeye devam edeceğiz. Kadınlara ve çocuklara yönelik çalışmalar yapacağız. AFAD’la ve diğer kurumlarla da işbirliği yaparak hizmetleri sunacağız. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve ekibine, İnner Wheel Türkiye Derneği’ne, Bilgi Üniversitesi’ndeki hocalarımıza, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’ye çok teşekkür ediyorum. Kıl çadırlardan oluşan ilk alanımız Sayın Abdurrahman Tutdere’ye ait. Hiç tereddüt etmeden araziyi bize verdi ve kurduğumuz yaşam alanında aylardır halkımız orada gayet memnun bir şekilde yaşıyorlar.

İZMİTLİLERİN SELAMINI GETİRDİK”

Yaz geldi. Havalar çok sıcak. Çadır kentlerde yaşamak da kolay değil. Buradaki vatandaşlar için bir an önce konteynerlerin kurulması gerekiyordu. Biz de kurduğumuz bu konteynerlerde halkımızı ağırlayacağız. Depremzede vatandaşlara bir nebze merhem olabiliyorsak ne mutlu bize. Burada çalışan bütün emekçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İzmitlilerin selamını Adıyaman’a getirmiş olduk” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73