Eğitimci-Yazar Murat Kaya'nın imza günü ve söyleşisine yoğun ilgi

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
09 Mayıs 2023 Salı 12:27
Eğitimci-Yazar Murat Kaya'nın  imza günü ve söyleşisine yoğun ilgi

Eğitimci-yazar Murat Kaya 2. Gebze Kitap Fuarı Etkinliklerinde söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi.

2.Gebze Kitap Fuarı Etkinliklerinde "Eğitim ve Gelecek "konusunu işleyen Murat Kaya özetle: Osmanlı Döneminin sonu, Mondros Mütareke koşulları ile pay ve talan edilen ülkeden; Milli Kurtuluş Mücadele sürecinde ulusça yapılanları açıkladı, Cumhuriyetin ilanında ülkede insan ve iş gücü ekonomi, eğitim, nüfus, okur yazarlık tüm boyutları ile anlattı.

Tüm kalkınmanın çağdaşlık yolunda, Laik ve bilimsel eğitimden geçtiğine bunun temel alınmasıyla toplumsal ilerlemenin sağlandığını belirten Murat Kaya, Millet Mektepleri, Köy Öğretmenleri Okulları, Halk Evleri, Köy Enstitülerinin önemi üzerinde durdu. Yarının dünyasına bugünün sınav odaklı eğitimi ile başarılı, gelişimci, girişimci, rekabet edebilir olunamayacağı; eğitim programlarının, ilgili tüm paydaşlarla ele alınmasının önemi üzerine düşüncelerini açıklayan Murat Kaya, Anadolu'nun Ahilik kültüründen gelen Mustafa Kemal'in devrimleri ile taçlanan çağdaş, Laik, bilimsel eğitim felsefesi temel alınmalıdır örneklerle açıkladı.

Katılımcıların yoğun ilgisi ve tebrikleri öle söyleşi son buldu.

Söyleşiyi katılımcı birçok STK temsilcisi üyeleri için talep etti.

İMZA GÜNÜ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ, MURAT KAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Söyleşi ve imza gününe, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP milletvekili adayı Srap Çakır,  eğitim İş Şube Başkanı Bülent Metin,ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, KAIDER Başkanı Metin Baytöre, İYİ Parti meclis üyesi Birol Elüstü, CHP Gençlik.Kol.Bşk. Doğa Mert Doğan, Şenkayalılar Federasyon Başkan Yardımcısı Yusuf Güven, Gebze eski Belediye Başkanı M. Emin Akın, Türkiye Gazeteciler Fed.Bşk.Yrd. Levent Altun ile çok sayıda kişi katıldı.

Son Güncelleme: 09.05.2023 12:44
Anahtar Kelimeler:
ImzaGebzeKitap
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73