Nahhat Muzaffer Okur Kocaeli'den Sonra Hünkâr Kasrı’nda Sergi Açtı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
22 Haziran 2022 Çarşamba 12:20
Nahhat Muzaffer Okur Kocaeli'den Sonra Hünkâr Kasrı’nda Sergi Açtı

Oyma, kakma, kabartma ve yakma teknikleriyle ahşaba işlenmesiyle ortaya çıkan naht sanatını Kocaeli’de tanıtan ve yaptığı eserlerle haberlere konu olan Nahhat Muzaffer Okur, geçtiğimiz Aralık ayında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği mülakatları geçerek, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı unvanını almaya hak kazanmıştı. 

Tokat doğumlu sanatçı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Dikimevi Müdürlüğünde terzilik yaptıktan sonra emekli oldu. 10 yıla yakındır naht sanatıyla uğraşan sanatçı, Gebze Eskihisar’da 20 metrekarelik atölyesinde bu sanatı yıllardan beri icra ederek nahhat olmayı başaran sanatçı, İstanbul’da ve Gebze’de birçok yerde ve geçtiğimiz ay da ‘Ahşap Dile Gelirse Aşkın Sabrın ve Azmin Eseri’ sloganıyla İzmit Tarihi Gar Binası’nda bir sergi açmıştı. Bir haftalık bu naht sergisinde 83 eseri yer almıştı. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliği ile restore edilen ve 2014 yılından bu yana çeşitli sergilere ev sahipliği yapan Yeni Cami Hünkâr Kasrı’nda sanatçı Mücahit Okur’un geçtiğimiz hafta bir sergisi daha açıldı. Nahhat Muzaffer Okur tarafından her biri tek tek kesilerek bir araya getirilen ahşap sanat eserleri, ‘Ahşap Dile Gelirse’ isimli sergi ile sanatseverlerin ilgisine sunuldu. Hünkâr Kasrı`ndaki sergide toplam 87 eserinin bulunduğu bilgisini veren sanatçının çalışmaları 30 Haziran’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Anahtar Kelimeler:
GebzeKocaeliSergiNahhat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73