TDED Kocaeli Şairleri Gebze'de Buluşturdu

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
20 Kasım 2022 Pazar 12:57
TDED Kocaeli Şairleri Gebze'de Buluşturdu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi, kültür sanat faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdiği GEKBUZE ŞİİR AKŞAMI etkinliğinin 2.’sini Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen program, ‘‘Sezai Karakoç Anısına’’ adı altında gerçekleşti. Programa şiirleri ile katkı sunan, edebiyatımızda yedi güzel adam olarak tanınan isimlerden biri olan merhum Cahit Zarifoğlu’nun muhterem kızı Betül Zarifoğlu, şair Bestami Yazgan, Yazar Eray Sarıçam, TDED yönetiminden İlhan Kurt, halk şairi Hacer Alioğlu, Tayfun Doğan, Ayşe Sevim, Harun Yakarer, Şafak Çelik, Şakir Kurtulmuş, Rabia Nur Tonlak, Yunus Karadağ, Kerem Coşkun gibi ulusal çapta kendini ispatlamış şair ve yazarlar şiirlerini seslendirdi. Açılış konuşmalarını yapan şube başkanı Musa Yaşaroğlu, böyle bir gecenin ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ve ekipçe yapılan bu çalışmaların devam edeceğini dile getirdi. Haftalık olarak Sultan Orhan Camii karşısında yer alan TDED Kocaeli Şubesi’nde gençlerle okuma programları yaptıklarını ifade eden Yaşaroğlu, buraya gelen gençlerimizin de bu programa katkılarının olduğuna dikkat çekti. Gebze Belediye başkan yardımcısı Sedat Çelik’in de konuşmaları ile devam eden programı; Üniversiteli gençler arasında düzenlenen şiir yarışmasında Türkiye birincisi olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bizzat tebrik ettiği Ayşenur Ak sundu. Geceye anlam katan sazı ve sözüyle şiirlere eşlik eden Ünal Dursun ve ekibi de dinleyicilerin büyük takdirini aldı.

Anahtar Kelimeler:
Gebzeşiirşair
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73