Türk Kültürünün Kıymetli Sanatçıları Romanya'da Mükemmellik Ödülüne Layık Görüldüler

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
10 Haziran 2022 Cuma 21:02
Türk Kültürünün Kıymetli Sanatçıları Romanya'da Mükemmellik Ödülüne Layık Görüldüler

Mükemmellik Ödülleri Galası, 26-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Cluj-Napoca'da düzenlenen “Transylvanian Tulips Fest” Festivali kapsamında Lale Balosu'nda gerçekleşti. Bu vesileyle, Türk kültürünün tanınmış kültür ve sanat insanlarına, Türk Kültürü ve Türkoloji hizmetindeki prestijli çalışmalarından veya önemli bilimsel ve kültürel projelere katkılarından dolayı mükemmellik ödülleri verildi. Ödüller, Turkish Multicultural Business Consortium derneğimizin başkanı Ramazan Aslan tarafindan takdim edildi:

Üniversiteler arası ortak araştırma projesi olan Dostluk Lalesi: Clusiensis Müteferrika'ye gösterilen ilgi ve bu muhteşem çalışmaya katılımlarından dolayı Cluj-Napoca Ziraat Bilimleri ve Veterinerlik Üniversitesi Rektörü, Sn. Prof.univ.dr. Cornel Cătoi ve Şırnak Üniversitesi delegesi Sn. Doç. İbrahim Baz, Mükemmellik Ödülü'ne layık görüldüler.

“Transylvanian Tulips Fest” Festivali kapsamında Lale Balosu etkinliğine gösterdiği alaka ve katılımı için Cluj-Napoca Sanat ve Tasarım Üniversitesi Rektörü Sn. Prof.univ.dr. Radu Marcel Moraru; Transilvanya'daki Osmanlı halı ve kaliçeleri araştırma konusundaki etkin çalışmalarından dolayı büyük ustad Ştefan İonescu; Romanya'da Türkoloji enstitüsünde görev alan, özellikle Osmanlı egemenliği altında bulunan Transilvanya Özerk Prensliği alanında hazırladığı prestijli bilimsel ve eğitsel çalışmaları için, İstanbul'daki "Dimitrie Cantemir" Rumen Kültür Merkezi`nin eski Müdür Yardımcısı ve Babeş-Bolyai Üniversitesi Türkoloji Enstitüsü'nün hocası Sn. Prof.univ.dr. Călin Felezeu, Mükemmellik Ödülü'ne layık görüldü.

Ayrıca Türk Kültürü`nün tanıtımında verdikleri katkılardan dolayı Mükemmellik Ödülü'ne layık görülen Mehmet Gürsoy - Türk çini sanatçısı. (Unesco Yaşayan İnsan Hazinesi), Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı sanatçısı; ebru sanatı Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne eklenen Atilla Can, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı sanatçısı; Profesör Münevver Üçer - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Tezhip uzmanı; Doç.dr. Kaya Üçer - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Tezhip-Hat uzmanı; Mehmet Nuri Ünver - kaligrafi sanatçısı, Türk televizyon tarihinin en başarılı ve dikkat çeken eserlerinden olan Muhteşem Yüzyıl dizisinde kullanılan mektupları diziye hazırlayan, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı sanatçısı; Meral Evcin Özdemir - ipek kozasıyla modern ve geleneksel sanat uzmanı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı sanatçısı; Doç.dr. Ömer Zaimoğlu- Halı ve kilim uzmanı, Akdeniz Üniversitesi, Türkiye; Doç.dr. Ruhi Konak minyatür uzmanı, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü; Öğretim Görevlisi Asuman Kerkez - kültürel miras ve geleneksel gastronomi uzmanı – Habertürk TV; Sn. Recep Kankal, YEE Kültürel Diplomasi Akademisi mezunu (2019: arşivler, medya) da ödül alan isimler arasında yer aldı.

Turkish Multicultural Business Consortium Derneği düzenlenen etkinliğe çok kıymetli desteklerini esirgemeyerek katılım gösterdikleri için tüm katılımcı kurumlara saygı ve hürmetlerini arz etmektedir; (Türk Koordinasyon ve İşbirliği Ajansı TIKA, Bükreş Yunus Emre Kültür Enstitüsü, Türkiye Büyükelçiliği-Eğitim Müşavirliği, Cluj-Napoca Büyükşehir Belediyesi, Cluj-Napoca Türkiye Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu, Türk İş Adamları Derneği TIAD, Cluj-Napoca Sanat ve Tasarım Üniversitesi, Cluj-Napoca Ziraat Bilimleri ve Veterinerlik Üniversitesi, Babeş-Bolyai Üniversitesi, vb .)

Anahtar Kelimeler:
TürkRomanya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73