Yapay Zekâ Şiir Sergisi Türkiye’de İlk Kez Gebze’de Açıldı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
11 Mart 2024 Pazartesi 11:39
Yapay Zekâ Şiir Sergisi Türkiye’de İlk Kez Gebze’de Açıldı

Yapay zekânın tüm dünyanın gündeminde olduğu bir yüzyılda sanat, edebiyat ve bilimin birlikteliğinden doğan bir sergi Gebze Ticaret Odası’nda kapılarını açtı. Zehra Demirci tarafından Türkiye’de ilk kez yapılan Yapay Zekâ Destekli Dijital Şiir Sergisi, kısa adı KOŞYAZ olan Kocaeli Kadın Şair ve Yazarlar Platformu’nun beşinci yıldönümünde açıldı. Şiire gönül veren kadın yazarların fikri emeği olan şiirler yapay zekâ yardımı ve Grafiker Zehra Demirci'nin hayal gücü ile birleşip çeşitli programlarda düzenlenerek son haline getirilerek sanat ve edebiyatseverlerle buluştu. QR kodu desteği ile de tasarlanan şiirlere, kod yardımı ile şairlerin kendi seslerini ve tasarımı yapılan şiirin ses ve video kaydına ulaşabiliyor. Sergi, edebiyatın her çağa ayak uydurabilecek güçte olduğunu gösteren bu sergide şiirleri yer alan sanatçılar da sergide hazır bulundu.

Küratörlüğünü Zehra Demirci'nin yaptığı bu dijital sergide Özge Erbay, Müzeyyen Ocaklı, Demet Gözütok, Özlem Pazvant, Zehra Demirci, Semra Örnek, Hülya Ekmekci, Ayşe Ovalı, Sebahat Atilla, Münteha Çeb, Kevser Aslantürk, Kevser Hülya Güner, Güzide Tuncay Çetiner, Ödül Ece Kızıldağ, Bahriye Gürpınar Geredeli, Ümran Yavaş tepecik, Ayşe Polat Öğünç'ün eserleri yapay zekâ ile tasarlanarak edebiyatın yeni dijital dünya ile nasıl yenilikler ortaya çıkardığı görüldü.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen sergiye edebiyat, sanat ve siyaset camiasından birçok isim katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Yapay ZekaTürkiyeSergiZeka
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73