Epilepsi hastalarına ses verin!

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
22 Mayıs 2024 Çarşamba 12:28
Epilepsi hastalarına ses verin!

Epilepsi ve Yaşam Derneği Kocaeli Temsilcisi Ersin Başaran, ‘’ Devletimizin artık sesimizin duymasını istiyoruz artık Epilepsiler olarak yeter diyoruz Epilepsilere ses verin diyoruz bizde yaşamak istiyoruz’’dedi.

Epilepsi ve Yaşam Derneği Kocaeli Temsilcisi Ersin Başaran’ın açıklaması şöyle:

‘’Epilepsi, kasılma, istemsiz hareketler ve bilinç kaybı gibi nöbetlerle meydana gelen beyin hastalığıdır. Türkiye'de 1 milyon Epilepsi hastası var. İstihdam ve İhtiyarlar da birinci sıradayız.

Epilepsi Hastaları olarak yaşadığımız sıkıntılar ve sorunlarla karşı karşıyayız. Bizler her konuda sıkıntılar yaşıyoruz. En önemli konulardan biri de istihdam konusu iş bulamıyoruz kimse bizlere iş vermek istemiyor bizlere sıcak bakmıyorlar hastalığımızdan dolayı. Bizlerde herkes gibi Ailemizi geçindirmek istiyoruz yaşantımızın devam etmesini istiyoruz ama bizleri yok sayıyorlar bizi engellerle engelliyorlar yaşantımızı kısıtlıyorlar. Devletimiz den bizim istihdam konusunda önümüzün açılmasını istiyoruz. Bizlere ses vermelerini istiyoruz.

SAĞLIK BAKANLIĞINA ÇAĞRI

Başka konu ise halkımız bilinçsiz nöbet geçirdiğimiz zaman doğru müdahale yapılamıyor çoğu kişi bilinçsiz herkese hastalığımızı anlatmak istiyoruz. Halkımız ne kadar bilinçli olursa bizlerde o kadar kendimizi güvenli hissederiz. Bu konuda da Sağlık Bakanlığı'nın Epilepsilere ilk yardımın anlatılması hastanelerde bilgiler verilmesini istiyoruz. Ne kadar bilinçli olursak Epilepsiler de o kadar rahat çünkü hepimiz bir engelli ve Epilepsi hastasıyız.

Sağlık Bakanlığımızdan da engel derecemizin saptanmasını istiyoruz. Epilepsi ve Yaşam Derneği Başkanımız Ebru Öztürk bu konuda ve yaşadığımız zorlukları Bakanlıklara iletiyor ve cevap almaya çalışıyor ama her şey kolay olmuyor Devletimizin artık sesimizin duymasını istiyoruz artık Epilepsiler olarak yeter diyoruz Epilepsilere ses verin diyoruz bizde yaşamak istiyoruz.’’ * Cengiz Akgün

Anahtar Kelimeler:
EpilepsiKocaeliEngelli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73