900 gram doğan bebek ameliyat edildi

28 haftalıkken dünyaya gelen ve 900 gram ağırlığında doğan kız bebek, doğduktan hemen sonra mide delinmesi (mide perforasyonu) sorunu nedeniyle Atakent Cihan Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Aykut Özdamar tarafından başarıyla ameliyat edildi.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
18 Temmuz 2022 Pazartesi 13:19
900 gram doğan bebek ameliyat edildi

28 haftalıkken doğan 900 gram ağırlığındaki kız bebeğin kalbinde delik bulunuyordu. Doğar doğmaz tedavi amacıyla dış merkezde ilaç başlanan bebeğin midesinde delinme (mide perforasyonu) meydana geldi. Acilen ameliyata alınması gereken bebek, Atakent Cihan Hastanesi’ne sevk edildi.  Bebek hasta, gerekli değerlendirme yapıldıktan sonra Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Aykut Özdamar tarafından acilen ameliyata alındı.

Getirildiğinde aktif kanaması bulunan ve kan değeri oldukça düşen bebeğin ameliyatı yaklaşık 2 saat sürdü. Başarıyla gerçekleşen ameliyatın ardından hastanın değerleri düzene girmeye başladı. 1 ay boyunca hastanede gözetim altında tutulan bebek hasta, şifa ile taburcu edildi.

Özellikli ve kıymetli branşlar arasında yer alan Çocuk Cerrahisi, yenidoğan döneminden erişkinlik dönemine kadar olan sindirim, boşaltım ve solunum hastalıkları ile ilgilenir. Sayıca az olan çocuk cerrahları, bu hastalıkların tanı ve tedavisinde çocuğun gelişimi, fizyolojisi ve psikolojisini göz önüne alarak tanı ve tedavi planını belirler.

Opr. Dr. Aykut Özdamar 

Son Güncelleme: 18.07.2022 13:30
Anahtar Kelimeler:
BebekAmeliyatMide
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73