Anadolu Sağlık Merkezi ikinci kez “Altın Akreditasyon”un sahibi oldu

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
19 Haziran 2023 Pazartesi 10:23
Anadolu Sağlık Merkezi ikinci kez “Altın Akreditasyon”un sahibi oldu

Anadolu Sağlık Merkezi insan odaklı bakımda mükemmellik için en yüksek başarı seviyesi olan Planetree Altın Akreditasyon ile 2. kez ödüllendirildi. Bu, İnsan Odaklı Bakım Sertifikası, Anadolu Sağlık Merkezi’nin insan odaklı bakım alanındaki başarısını ve yenilikçiliğini ortaya koyuyor.

Türkiye’de ve yakın coğrafyada Planetree Altın Akreditasyonu alan ilk hastane olan Anadolu Sağlık Merkezi, dünyada ise bu prestijli ödüle sahip 96 kuruluştan biri. Anadolu Sağlık Merkezi aynı zamanda dünya genelinde üç veya daha fazla kez sertifika alan 16 kuruluş arasında yer alıyor.

Bu sertifika klinik bakımın temel unsuru

Bakımın tüm aşamalarında insan odaklılıkta mükemmelliği tanıyan tek ödül olan Planetree Sertifikası’nın 40 yılı aşkın bir süredir sağlık hizmetlerini hastaların bakış açısını içine alacak şekilde geliştirmek için çalıştığını ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olduğunu paylaşan Planetree International'ın Başkanı Susan Frapton "Bu Altın Sertifika, Anadolu Sağlık Merkezi’nde çalışanların, hastalar ve aileleri ile ortaklık kurduğunun, hasta ve aile konforu, güçlendirilmesi ve refahının kaliteli klinik bakımın en temel unsurları olarak önceliklendirildiğinin bir göstergesi" dedi.

Hastalar, hasta yakınları ve çalışanlar bir bütün olarak değerlendiriliyor

İnsan Odaklı Bakımda Mükemmellik için Altın Sertifika’nın, kanıtlara ve standartlara dayalı olarak, insan odaklı bakımda en yüksek başarı seviyesini temsil ettiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi İdari Hizmetler, Kalite ve Hasta Güvenliği Direktörü Murat Sümer, “İnsan odaklı sağlık hizmetleri, ortaklık, şefkat, şeffaflık, kapsayıcılık ve kaliteye vurgu yaparak sağlık süreci boyunca hastaların ve ailelerinin aktif katılımına öncelik verir. Hastalarımızı, yakınlarını ve çalışanlarımızı bir bütün olarak kapsayan geniş bir çerçeve sunması, insan odaklılığın hasta odaklılığa göre en büyük farkını ortaya koyuyor” açıklamasında bulundu.

İnsan odaklı sağlık hizmetinin tüm bileşenleri ele alınıyor

Anadolu Sağlık Merkezi'nin Planetree Altın Sertifikası almak için karşıladığı kriterlerin hastaların, aile üyelerinin ve sağlık profesyonellerinin yüzlerce odak grup görüşmesine dayalı olarak, bir sağlık hizmeti deneyimi sırasında onlar için en önemli olarak belirttikleri unsurları içerdiğinin altını çizen Murat Sümer, “Bu niteliksel veriler, insan odaklı bakım için artan kanıt temelleri ile de uyumludur. Tüm bunlar İnsan Odaklı Bakım Sertifikasyon Programı’nı, insan odaklılıkta mükemmelliği tanımlamak ve ölçmek için somut bir çerçeve konumuna getiriyor” şeklinde konuştu.

Bu kriterlerin sağlık etkileşimlerinin kalitesini, bilgiye erişim, aile katılımı ve bakımın fiziksel ortamı dahil olmak üzere insan odaklı bir sağlık hizmeti deneyiminin tüm bileşenlerini ele aldığını hatırlatan Murat Sümer, “Daha da önemlisi, kriterler hastalarının yanı sıra kuruluşun çalışanlarını nasıl desteklediğine, bakım sunma biçiminde söz sahibi olma fırsatlarına ve topluma sağlık götürmek için hastane duvarlarının ötesine ulaşma yollarına odaklanıyor” dedi.

108 kişi ile görüşüldü

Planetree’den gelen uzmanların Anadolu Sağlık Merkezi’nde bakım vermenin ve bakım almanın gerçekte nasıl bir şey olduğunu anlamak amacıyla 25 hasta/hasta yakını, 55 çalışan ve 11 doktorla odak grup görüşmeleri gerçekleştirdiğini vurgulayan Murat Sümer, “Tetkik sürecinde toplam 108 kişiyle görüşüldü. Bu görüşmelerle hasta tercihli ziyaret saatleri ve paylaşılan tıbbi kayıt politikası da dahil olmak üzere çeşitli insan odaklı politikaların yürürlükte olduğu, tüm çalışanların insan odaklı bakım uygularına dahil olduğu ve kuruluşun fiziksel ortamının hasta ve ailenin katılımını desteklediği kanıtlanmış oldu” dedi.

Murat Sümer

Anahtar Kelimeler:
AnadoluAkreditasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73