Ensar Öğüt’ten Modern Aile Sağlığı Merkezi

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
15 Ocak 2024 Pazartesi 10:25
Ensar Öğüt’ten Modern Aile Sağlığı Merkezi

Türkiye’nin ve Bölgemizin önemli siyasetçisi, hayırsever iş insanı, CHP Gebze Önceki Dönem İlçe Başkanı, 22. 23. ve 24. Dönem CHP  Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Gebze için bir kez daha düğmeye bastı: 25 yıl önce yaptırdığı sağlık ocağının yerine modern ve donanımlı  bir sağlık merkezi projesi yapacak. 

Bölgemizin tanınmış ve sevilen siyasetçisi Ensar Öğüt’ün kurmuş olduğu Ensar Öğüt Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından bilindiği gibi 1999 yılında Gebze Gaziler mahallesine Gebze’nin ilk sağlık ocaklarından birisi olan Sağlık Ocağı inşa ettirmişti. 

YILLAR SONRA TEKRAR KARAR VERDİ: “MODERN BİR SAĞLIK MERKEZİ İNŞA EDECEĞİZ!”

1999 yılında kurduğu sağlık ocağının faaliyet sırasında burası fiziki olarak yetersiz gelmiş mevcut yapıya üç bölüm daha ekleten Hayırsever İş İnsanı ve tanınmış siyasetçi Ensar Öğüt yıllar sonra bir kez daha Gebze Gaziler mahallesine gelerek mahalle muhtarı Metin Topçu ile birlikte  sağlık ocağının yerine modern bir Sağlık Merkezi inşa edeceklerini açıkladı.

İKİ TATLI MODERN BİR SAGĞLIK MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ

Yerinde basın mensuplarına proje üzerinde açıklamalarda bulunan Ensar Öğüt, “ Benim işim insanlara imkânlarımız çerçevesinde hizmet etmektir. Gebze’nin benim yüreğimde ayrı bir yeri var. Ben burada iş hayatını sürdürdüm, siyaset yaptım. Buradaki arsayı sağlık ocağı için dönemin Gebze Belediye Başkanı Mehmet Emin Akın tahsis ettirmişti ona buradan bir kez daha teşekkür ederim. Yıllar sonra baktık ki artık burası da yetersiz geliyor. Bu yıl buraya (Gaziler mahallesi, G22B19C1D pafta, 3350 ada, 1 parselde) zemin + 1 katlı olarak projelendirilmesi düşünülen, yaklaşık 352,93 m2 taban alanına sahip yapı inşa edeceğiz. Vakıf olarak buranın zemin etüdü, mimari, statik ve elektrik etüdü projelerimizi hazırlattık her şey hazır. Projeden Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’yı da haberdar ettik, kendileri çok memnun oldu ve memnuniyetle bakanlık olarak da bu konuda yardımcı olacaklarını belirttiler. Bu yıl yapım ihalesini yapıp hemen inşaata başlayacağız” diyerek proje üzerinde proje hakkında basın mensuplarına bilgi sundu.

Öğüt, projenin zemin dahil birinci tak olarak iki katlı olacağını, alt kat ve üst kat olmak üzere 9 artı 9 olmak üzere 18 adet doktor odası, geniş  bekleme salonları, anneler için çocuk emzirme bölümleri, acil müşahade bölümleri, engelli hastalar için merkeze engelli giriş bölümü ile iki katlı olmasına rağmen asansörlü , konforlu sağlık hizmeti verecek olan bir Sağlık Merkezi inşa edeceğiz. Bu anlamda bu hususu Saygıdeğer Gebze Halkının bilgisine sunuyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum. Sadece bu yapıya başlamadan önce mevcut sağlık ocağımızın geçici olarak geçici bir yere taşınması için yer bakıyoruz onun bulunması için de Mahalle Muhtarımız Metin Topçu yardımcı olacağı sözünü verdi. Sağlık ocağı taşınınca inşaata hemen başlayıp bu yıl tamamlayacağız” dedi.

MUHTAR TOPÇU: “ENSAR VEKİLİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ!”

Yeni Sağlık Merkezi’nin yapılacağı Gaziler Mahallesi Muhtarı Metin Topçu da, mahalleye 1999 yılında sağlık ocağını kazandıran akabinde şimdi de aynı yere Yeni Sağlık Merkezi kurma kararı alan Türkiye’nin ve Bölgemizin önemli siyasetçisi, hayırsever iş insanı, CHP Gebze Önceki Dönem İlçe Başkanı, 22. 23. ve 24. Dönem CHP  Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’e teşekkür ederek şöyle dedi:

“ Ensar Başkanımız, Ensar Vekilimiz, memleketi Ardahan’da üç dönem vekillik yapmasına rağmen Gebze bölgesini hiç unutmadığını bu sürpriz proje ile bize bir kez daha göstermiş oldu. Kendisine mahalbe  halkım adına çok teşekkür ediyorum. İyi ki var!”dedi.   

YAPIYA AİT JEOFİZİK-JEOTEKNİK YER ARAŞTIRMA ETÜDÜ DE TAMAMLANDI

Gaziler Mahallesinde , G22B19C1D pafta, 3350 ada, 1 parselde yapılması planlanan, zemin + 1 katlı olarak projelendirilmesi düşünülen, yaklaşık 352,93 m2 taban alanına sahip yapıya ait jeofizik-jeolojik-jeoteknik yer araştırması raporu da ilgili etüd firması tarafından hazırlandı ve tamamlandı. F”irma yapı yeri ile ilgili tüm jeofizik ve jeoteknik raporunu haçzırlayıp projeye ekledi. İnceleme alanında yapılması planlanan yapı için statik hesaplamaya yönelik inceleme alanına ait zemin parametrelerini belirlemek amacıyla, sondaja dayalı Zemin ve Temel Etüdü hazırlanmış durumda.. Yaklaşık 1059,40 m2 ‘lik yüz ölçümüne sahip arazide inşaat bu yıl başlayıp tamamlanacak ve Sağlık Bakanlığı’na devredilecek.

*Haber ve Fotoğraflar: Cengiz Akgün

Gaziler Mahallesi Muhtarı  Metin Topçu, Ensar Öğüt'e proje için teşekkür etti.

Son Güncelleme: 15.01.2024 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73