Dağıtım şirketlerini değil halkın haklarını koruyun

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
21 Şubat 2022 Pazartesi 12:08
Dağıtım şirketlerini değil halkın haklarını koruyun

Deva Partisi kurucu üyesi Yasin Aydın, siyasal iktidarın  dağıtım şirketlerini değil halkın haklarını koruması gerektiğini ifade etti:

Aydın'ın açıklaması şöyle:

"Son dönemde yaşanan zamlar, artan fiyatlar halkı ciddi derecede buhrana sokmuştur. Öyle ki bir mamülü, hizmeti aynı değerde almak ya da bir sonraki gün artış olmayacağını düşünmek imkansız hale geldi. Kurdaki artış, küresel ekonomik sıkıntılar, hammadde sıkıntısı birçok neden artışa sebep olabilir... Ama bu Elektrik dağıtım şirketlerinin uyguladığı bu fahiş fiyat artışının adına zam bile demek yetersiz kalıyor. Bu düpedüz halkı soymaktan başka birşey değildir. 

Devletten Kr/Kwh 31,85 kuruşa alıp tüketiciye ortalama 165 kuruşa satması aradaki uçurumu anlatan en belirgin sayısal veridir. Bu resimden bakıldığında yaklaşık % 500 gibi çılgınca arttırılan bir bedel halkımıza dayatılılyor. 

EKONOMİK BUNALIM 

Fabrikalar, işletmeler, imalatçılar, esnaf ve yaşanan hanelerimizin temel gider kalemi olması hasebiyle de iliklerimize kadar hissettiğimiz bir ekonomik bunalımdır. 

Dağıtım şirketleri önceki yıllarda özelleştirilmiş olup ve özel işletmelerin tasarrufuna geçmiştir. Devletin asli görevi halkının çıkarlarını korumak, yaşam kalitesini yükseltmektir. Fakat biri de çıkıp demiyor ki elektrik soygunu var bu ülkede. Kurumlara derhal yaptırım uygulayalım. Hatta daha ötesi hükumetin MKYK üyesi biri ne diyor? "halk abartıyor" Hayır efendim abartılacak bir durum yok 300₺ fatura gelen bir konuta en az 900₺ , 3000₺ ödeyen bir işletme 9000₺ fatura ile karşılaşıyor. Bunu bilmiyenler ya başka bir ülkede yaşıyor ya da  halktan o kadar kopmuş olduklarını belgeliyorlar. Bu resmen akıl tutulmasıdır. Son olarak yetkili kişi ve kurumlara bu aziz Türk milletinin bir ferdi, vatandaşı olarak çağrım şudur ki dağıtım şirketlerinin değil bizlerin hakkını korumaları gerektiğini hatırlatmak ve gerekli yaptırımları uygulamalarını beklemektir.Siyasete yeni girmiş bir kişi olarak doğruları söylemek ve yapılan yanlışları da ifade edeceğimi, bildiririm. Bu konuda yerel ve ulusal basınımızın da konuyu dikkate alarak kamu yararını gözetmeleri temennimdir. "

Son Güncelleme: 21.02.2022 12:15
Anahtar Kelimeler:
ElektrikDEVAZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73