DEVA bir sordu, bin ah işitti!

DEVA Partisi Gebze İlçe  Başkanı Kemal Memiş ve parti yöneticileri Beylikbağı, Tatlıkuyu ve Yenikent sabit pazarlarını  ziyaret ederek esnaf ve vatandaşları dinledi. 

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
15 Ağustos 2021 Pazar 11:25
DEVA bir sordu, bin ah işitti!

DEVA Partisinin  14 Ağustos 2021 Cumartesi günü ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği esnaf ve vatandaş ziyaretleri Gebze'de de gerçekleştirildi. DEVA Partisi Gebze İlçe  Başkanı Kemal Memiş ve parti yöneticileri Beylikbağı, Tatlıkuyu ve Yenikent sabit pazarlarını  ziyaret ederek esnaf ve vatandaşları dinledi. 

DEVA Partisi Gebze İlçe Başkanlığı Basın Açıklaması şöyle:

DEVA Partisi olarak bugün Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerde pazar yerlerini ziyaret ediyoruz. Orta sınıfın yok olduğu bu ekonomik krizde, halkın çok büyük bir bölümünü oluşturan dar gelirlilerin uğrak yeridir, pazar yerleri. Tabi böyle deyince de pazar yerlerini ucuzluk diye düşünmeyin. Maalesef o günler çok geride kaldı. Bunu en iyi hissedenlerden biri de pazar esnafıdır. Biz bugün onların dilinden dökülenleri olduğu gibi aktarmak istiyoruz. Şöyle ki biz esnafa ekonomik durumları, karşılaştıkları sorunları, müşteri potansiyelini sorduk. Durum içler acısı. Bakın öyle klişe sözlerle "esnaf kan ağlıyor " demiyoruz. Artık, ağlamaktan da bitap düşmüşler. 

BİR SORDULAR BİN AH İŞİTTİLER

Esnafımıza sorduğumuz bazı sorularda sitem dolu cevaplar aldık. Örneğin; 

+Sizce ekonomi nasıl?

-Ekonominin nasıl olduğunu görmek çok da zor değil. Bu etiketlere bakmanız yeterli. İnsanlar yüksek etiket fiyatlarını gördüğünde tezgaha yanaşmıyor bile. Ekonomi iyi olsa tezgahtaki mallar elimde kalmaz.

+İnsanların alım gücü arttı mı?

-Alım gücünün artması mı? Ne artması başkanım. Önceden insanlar üç dört kilo aldığı ürünü yarım kilo bir kilo olarak alıyor. Muz şeftali gibi bazı meyveleri neredeyse almıyorlar. Müşteriler niye bu kadar pahalı diyor. Biz zaten çok yüksek fiyata alıyoruz. 

+Pandemi sizi etkiledi mi?

-Etkiledi tabi ki. Şöyle bir baksanıza etrafınıza. Bu giyim tezgahları uzun süre kapalı kaldı. Kimse de demedi ne olacak bu pazarcıların hali diye. Kiımse bize sahip çıkmadı.

+Belediye destek vermedi mi?

-Ne desteği bizi sormuyorlar bile. Pandemide uzun süre tezgahımızı açmadığımız halde vergimizi kiramızı tam ödedik. Belediyeden bize destek yok. Bizim nasıl geçindiğimiz yöneticilerin umurunda değil.

+Pazar yeri ile ilgili bir sorununuz var mı? 

-Var tabii ki. Bu kapalı pazarı yaptılar sırtlarını döndüler. Yağmur yağdığında damlıyor bazı yerler. Benim bir çok kıyafetim ıslandı.

+Peki belediyeye bildirmediniz mi?

-Bildirdik ama oralı olan yok. Bizim de yapacağımız bir şey yok. Sadece bu değil ki. Tezgah yerlerini bile adamlarına göre ayarladılar. Adam kayırmacılık çok oluyor. Ne yapalım bizim bir adamımız yok ki.

-(Başka bir esnafımız) Ben Kadıllı köyünde kendi ürettiğim ürünleri getiriyorum. Belediye yerli üreticiler için pazar yeri yapacağını söyledi ama uzun zaman oldu hala bir şey yok ortada. 

Pazar esnafı kadar pazara gelen halk da ekonomik krizden, hayat pahalılığından muzdarip. Özellikle alım gücü ve ekonomi ile ilgili sorduğumuz sorularda bazı vatandaşlarımız aynen şöyle dedi;

-Ben asgari ücretle çalışıyorum. Eskiden 100 TL ile pazar ihtiyacımı görüyordum. Şimdi 200 lira alamıyorum. Domates salatalık fiyatları bile olması gerekenin iki üç katı. Böyle olmaz ki el insaf.

-Gerçekten çok sıkıntılı günler geçiriyoruz. Ekonominin şahlandığı yok. Yetkililere sorsan ekonomimiz çok iyi. Hani bunun neresi iyi. Yahu Allah aşkına bakar mısın? Bamya 20 TL olur mu? Fasulye 15 TL olur mu? Artık sesimizi duyun. Herşey çok pahalı. Çocuklarıma doğru dürüst meyve bile almıyorum. 

Bunlar esnafımızın söyledilerinin sadece bir kısmı. İnsanlar artık değişim istiyor. Mevcut yönetimden bıkmış durumda. Gerçekten de ülkemizde ciddi bir yönetim krizi var. Bu nedenle biz DEVA Partisini esnafımıza halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. DEVA Partisi bu memleketin umududur. DEVA Partisi bu memleketin geleceğidir. Esnafımız başta olmak üzere tüm Gebze'liler müsterih olsun. DEVA Partisi Gebze’nin de Türkiye'nin de teminatı olacaktır.

*Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 15.08.2021 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73