İYİ Parti aday adayı Şafak Akın: Kocaeli için projelerim hazır

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
07 Nisan 2023 Cuma 16:34
İYİ Parti aday adayı Şafak Akın: Kocaeli için projelerim hazır

İYİ Parti Kocaeli milletvekili aday adayı Şafak Akın, Kocaeli'nin sorunlarına dönük olarak projelerini açıkladı. 

Şafak Akın, şunları ifade etti:

"Kocaeli öncelikle lojistik şehridir. İstanbul ve Anadolu arasında akan trafiğin ortasında olan şehirdir. Aynı zamanda deniz ticaretinde, ihracat ve ithalatta büyük alım ve boşaltımların yapıldığı bir merkez ve yine aynı zamanda sanayisi ile de ülkemizin göz bebeği olan kent. Deprem burada çok ciddi bir risk. 22 yıldır iktidarda olan hükümet ne yazık ki, kentsel dönüşüm projelerini kendisi öne sürmüş olmasına rağmen buna ciddi anlamda hayat veremedi ya da yeterli bir hıza ulaştıramadı. Bugün hep beraber doğumuzda yaşanan felaketin acılarını sarmaya çalışıyoruz. Allah muhafaza bu felaketin benzeri tekrar bu coğrafyada yaşanıyor olsa, çok ciddi ulusal sorunlar yaşayacağımızı düşünüyorum. 

Dolayısıyla bu trafik akışkanlığı içerisinde kent merkezi biraz daha kuzeye kaydırılması ve yeni şehir merkezlerinin Kandıra’ya doğru yada Karadeniz sahiline doğru oluşturulmasında fayda görüyorum.

İkincisi; çok dağınık bir lojistik yapılanması var ve bütün körfez sahili neredeyse kullanılamaz halde. Çünkü her yerde limanlar ve istasyonlar var. Bunlar merkezileştirilebilir, derli toplu hale getirilebilir. Etkin bir şekilde nüfusun yerleşimleri de bu bölgelere doğru kaydırılabilir. 

Diğer bir konu sanayisi; Kocaeli’nin çok verimli tarım toprakları var. Ama sanayi bu verimli toprakların üzerine kurulu. Halbuki o kadar kullanılabilir alan var ki, sanayi destek ve teşvikler ile taşınması ve işverenlerin de bu konuda ikna edilmesi lazım. Mutlaka biraz daha dağlık bölgeye taşınması ve verimli toprakların da kullanıma açılmasında fayda görüyorum. 

Maliyet konusu ise çok rahat yönetilebilir. Biz yol yapmayı seven bir milletiz, Limanlar ve Sanayi merkezlerini birbiri ile çok güzel entegre ederiz. Hatta havayolları ile de destekleriz. 

Bu ülkenin en büyük sorunlarından bir tanesi ise; biz hep karayolunu deniz yollarını konuşuyoruz ama çok önemli bir şey var, demir yolları. Demir yollarında yük taşımacılığı yapılmıyor. Sadece yolcu taşımacılığı yapılıyor. Demir yollarının ulusalda aktif hale getirilmesi gerekmektedir. Gerekiyorsa yolcu yolundan ayrı hatlar oluşturulması lazım. Avrupa’ya, Amerika’ya, Japonya’ya baktığımızda bütün ağır sanayi nakliyesi trenler ile yapılmaktadır.  Kamyonların sayısı ya da trafiği daha azdır. Vardır ama daha azdır, çünkü güvenli nakliye demiryollarıdır."

Anahtar Kelimeler:
Kocaeliİyi PartiProje
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73