Numan Kurtuluş Kocaeli'de

Başiskele ilçesinde bulunan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinin 2021-2022 akademik yılı açılış töreninde konuşan Kurtulmuş, Türkiye'nin ve dünyanın geleceğinin sağlıklı ve güçlü bir eğitimden geçtiğini söyledi.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
27 Eylül 2021 Pazartesi 14:05
Numan Kurtuluş Kocaeli'de

Başiskele ilçesinde bulunan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinin 2021-2022 akademik yılı açılış töreninde konuşan Kurtulmuş, Türkiye'nin ve dünyanın geleceğinin sağlıklı ve güçlü bir eğitimden geçtiğini söyledi.

Kurtulmuş, üniversitelerin bulundukları şehir ile birlikte büyümesi gerektiğini, çevreden, şehirden, halktan, realiteden kopuk üniversitelerin bilimsel gelişmelere öncülük etmesinin düşünülemeyeceğini kaydetti.

Konuşmasında ilim, irfan, hikmet konularının öneminden bahseden Kurtulmuş, "İrfan, hikmet ve ilim; ilim en altı. Çocuklarımıza bu ikisini de vermek, kendimiz de hayatımız boyunca hikmet ve irfanla donanmak durumundayız. Allah hikmet ve irfan yolumuzu hepimiz için açsın diye temenni ve dua ediyoruz. İrfan sahibi değilseniz, insanların, güçlü olanların karşısında eğildiği, güçlü olanların ise kendisinden başka kimseye dünyada hak tanımadığı bir dünya ortaya koyarsınız. Bugün dünyada bilim eksikliği yok. Çok mükemmel bilimsel gelişmeler var. Hayatı kolaylaştırmaya dair birçok meseleler var." diye konuştu.

Dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmelere değinen Kurtulmuş, "Peki yer yüzünde huzur, hakkaniyet, adalet var mı? Yeryüzünde insanlar mutlu mu? İnsanlar sevinç içerisinde hayatın gerçeklerine tutunabiliyorlar mı? Hayır, değil. Olmamasının sebebi; bilgi eksikliği değil, olmamasının sebebi irfan ve hikmet eksikliği. Onu tamamlamak üniversitelerimizin temel meselelerinden biri." ifadesini kullandı.

Mülkün temelini oluşturan adaletin, bir terazi ve taraflar arasında bir denge olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Denge şaştığı zaman adalet olmaz. Adalet; çadırın ana direğidir. Onu söküp alırsanız ne bilim kalır ne teknoloji kalır ne gelişme kalır. Onun için adaleti tarih boyunca önemseyen toplumlar, toplumsal gelişmelerin merkezi haline getiren topluluklar, büyük medeniyetler kurmuşlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Törene, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Talip Emiroğlu, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Bayram, dekanlar ve öğrenciler katıldı.

Kurtulmuş, daha sonra Vali Yavuz'u ziyaret ederek, kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73