Türkkan sel baskınlarını TBMM gündemine taşıdı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
21 Haziran 2023 Çarşamba 16:08
Türkkan sel baskınlarını TBMM gündemine taşıdı

Kocaeli yoğun sağanak yağışın ardından yine sular altında kaldı, İyi Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan konuyu TBMM gündemine taşıdı

Kocaeli yine sel suları altında kaldı, şehirde hayat felç oldu. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi.

Türkkan’ın önergesi ve Bakan Özhaseki’ye yönelttiği sorular şu şekilde:

Kocaeli’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddetli sağanak yağış, şehrin birçok noktasında yine hayatı olumsuz etkilemiş, araçlar sular altında kalmış, alt geçitlerde oluşan su birikintileri Kocaelililere zor anlar yaşatmıştır. Birçok yerde vatandaşların evlerini su basması sonucu eşyaları kullanılamaz hale gelmiş, esnafların iş yerlerinde ciddi sıkıntılar meydana gelmiştir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1-Kocaeli’nde her şiddetli sağanak yağış meydana geldiği zaman yıllardır aynı tablonun ortaya çıkmasına karşı neden bir türlü önlem alınmamakta ve Kocaeli’nde yaşayan vatandaşlar her defasında mağduriyet yaşamaktadır?

2-Hayatı adeta felç eden yoğun sağanak yağışların yol açtığı olumsuz tablonun ve vatandaşların yaşadığı mağduriyetin nasıl giderilmesi düşünülmektedir?

3-Kocaeli’nde bir daha böyle bir tablonun ortaya çıkmaması için Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce yaşama geçirilecek düzenlemeler bulunmakta mıdır, Belediye programına alınmış böyle bir çalışma var mıdır, bu düzenlemeler neler olacaktır, ne zaman hayata geçirilecektir?’’

Son Güncelleme: 21.06.2023 16:10
Anahtar Kelimeler:
İyi PartiKocaeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73