Fiba Fikir Fabrikası projelerinden Monist şirketleşti

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
27 Mart 2024 Çarşamba 10:21
Fiba Fikir Fabrikası projelerinden Monist şirketleşti

Fiba Fikir Fabrikası’nın ikinci dönem projelerinden Monist, şirketleşme aşamasına ulaştı. E-ticaret ve kargo firmalarını tek bir entegrasyonla buluşturan bir pazaryeri olan Monist ile ilgili konuşan Fiba Fikir Fabrikası Koordinatörü Gaye Ör, “Girişimcilik, Fiba Grubu’nun temel değerlerinden biri. Fiba Fikir Fabrikası ile de bu değeri Grubumuza daha çok yaymayı ve çalışma arkadaşlarımızın girişim dünyasına daha da yaklaşmasını hedefliyoruz” dedi. Monist Kurucusu Emre Gülas ise “Kurum içi girişimcilik programına başvurumuzu yaptığımız ilk günden şirketleşmeye giden yolda, Fiba Grubu’nun girişimciliği ne kadar sahiplendiğini ve desteklediğini yakından deneyimledik” ifadelerini kullandı.

Fiba Grubu’nun kurum içi girişimcilik programı Fiba Fikir Fabrikası’ndan yepyeni bir şirket doğdu. Fiba Grubu şirketlerinden Fiba Perakende’den çıkan Monist, bir fikrin ticarileşmesine yönelik hazırlanan Fiba Fikir Fabrikası programını tamamlayarak şirketleşme aşamasına ulaştı. Farklı kargo hizmetlerini tek bir entegrasyonla sunan bir pazaryeri olarak yola çıkan Monist, e-ticaret ve kargo firmalarını buluşturarak maliyetleri düşürürken operasyonu da kolaylaştırıyor. 

Program boyunca eş zamanlı olarak Fiba Perakende’deki görevlerine devam eden Monist ekibi, stratejinin geliştirilmesinden finansal planlamaya kadar, ticarileşmeye giden yolda Fiba Perakende ve Fiba Fikir Fabrikası tarafından desteklenerek ilerledi.

Monist’in başarısından büyük mutluluk duyduklarını belirten Fiba Fikir Fabrikası Koordinatörü Gaye Ör, “Girişimcilik, Fiba Grubu’nun temel değerlerinden biri. Fiba Fikir Fabrikası ile de bu değeri Grubumuza daha çok yaymayı ve çalışma arkadaşlarımızın girişim dünyasına daha da yaklaşmasını hedefliyoruz. Kendi girişimini kurmayı düşleyen çalışma arkadaşlarımızın fikirlerini geliştirip, test edip, hayata geçirebilmeleri için Grup şirketlerimizin de desteğiyle sağlam bir zemin yarattık. Monist ekibi de pazardaki bir önemli ihtiyacı tespit ederek, hepimizi heyecanlandıran bir projeyle yola çıktı. Bugün geldikleri nokta hepimiz için gurur verici. Programımızı başarıyla tamamlayan ve yola artık ayrı bir şirket olarak devam eden Monist’i tebrik ediyoruz; Fiba Fikir Fabrikası aracılığıyla Grubumuzdan daha pek çok girişimin bu aşamaya geleceğini düşünüyoruz” dedi. 

Monist hem kargo firmalarına hem e-ticaret pazarına avantaj sunuyor

Toplam perakende işlem sayısının 2,9 milyar adede ulaştığı e-ticaret pazarını hedefleyen girişim, e-ticaret firmalarına uygun, alternatifli ve taahhütsüz gönderim imkanı sağlarken, kargo firmaları için de daha çok müşteriye ulaşabilme ve hızlı entegrasyon avantajı sunuyor. Kapalı test sürecini Fiba Perakende’nin siparişlerini esas alarak yürüten Monist, Türkiye’nin önde gelen kargo şirketleri ve KOBİ’lere e-ticaret altyapısı sağlayan platformlar ile temaslarını sürdürüyor. 

Monist Kurucusu Emre Gülas Fiba Fikir Fabrikası’nın Monist’in gelişimine yönelik katkısını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Fiba Fikir Fabrikası, Fiba Grubu bünyesindeki tüm çalışanlara girişimciliğin kapılarını açan çok değerli bir platform. Kurum içi girişimcilik programına başvurumuzu yaptığımız ilk günden şirketleşmeye giden yolda, Fiba Grubu’nun girişimciliği ne kadar sahiplendiğini ve desteklediğini yakından deneyimledik. Programın sunduğu gelişim ve eğitim imkanlarının da katkısıyla şirketleşme aşamasına ulaştık. Monist ekibi olarak fikir aşamasından itibaren heyecanımızı paylaşan ve projenin yolunu açan Fiba Perakende ve Fiba Grubu yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz.”

Fiba Fikir Fabrikası girişimcilik ruhunu yaymayı hedefliyor

Fiba Grubu şirketleri arasında düzenlenen ve çalışanlara girişimcilik dünyasının kapısını aralayan bir kurum içi girişimcilik programı olan Fiba Fikir Fabrikası, iki dönemi geride bıraktı. Yaklaşık 1 seneye yayılan ve fikirlerin ticarileştirilmesine yönelik farklı eğitim ve uygulama aşamalarından oluşan bu programla girişimcilik ruhunun tüm çalışanlar tarafından benimsenmesi ve iş yapış tarzlarını dinamik ve rekabetçi bir hale getirmeleri hedefleniyor. Program sonunda ise girişim fikrinin potansiyeli ve kapsamı doğrultusunda, şirketleşme ya da Fiba Grubu şirketleri tarafından sunulan bir ürüne ya da hizmete dönüşmesi kararı alınabiliyor.

Anahtar Kelimeler:
FIBAKargoTürkiyeEticaret
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73