Marmaris Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve ikincisi gerçekleştirilen “Anadolu Medya Buluşması ve Yerel Medya Çalıştayı” 61 ilden 300’e yakın gazetecinin katılımıyla 15-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yerel medyanın sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı çalıştayın son gününe Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Yuvarlak masa toplantılarında gazeteciler tarafından kaleme alınan sorunlar ve çözüm önerileri açıklanan sonuç bildirgesi ile kamuoyunun dikkatine sunuldu.

Çalıştay gerçekten mesleki anlamda önemliydi, birçok konu konuşuldu görüşler açıklandı.

Yuvarlak masa toplantısında bende 26 yılı aşkın süredir aktif olarak içinde yer aldığım yerel basına dair düşüncelerimi paylaştım.

Sonuç olarak bu tür çalıştay ve toplantıların yerel basının güçlenmesinde etkin rol oynayacağına inanıyorum ve kesinlikle yararlı buluyorum.

Tabi böyle yoğun katılımlı toplantılarda kimi zaman bazı sıkıntılar, aksaklıklarda yaşanabiliyor.

Örneğin konaklama konusunda yer, yer sorunlar yaşansa da kısa sürede çözüldü.

Zaten önemli çoğunluk tatil amaçlı bir düşünceyle değil mesleki sorunları tartışmak ve gündeme getirmek üzere gelmişti.

Çalıştayın hazırlanmasında Marmaris Belediyesi’nin ve belediye başkanı Mehmet Oktay’ın gerçekten çok büyük katkısı vardı.

Belediyenin görevlileri çalıştay boyunca gazetecilerle yakından ilgilendi, kendilerine teşekkür ediyorum.

Özellikle başından itibaren bize her konuda yardımcı olan Marmaris Belediyesi Halk Masası görevlisi Sibel Sağır’a çok teşekkür ederim.

Keza CHP milletvekilleri Atila Sertel ve Tuncay Özkan’da bu çalıştayın yapılmasında büyük katkıları vardı, onlara da teşekkür ediyorum.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun’a da böylesine bir toplantıya daveti için ayrıca teşekkür ederim.

Şunuda belirteyim biz kendimizi davet ettirmedik, davet edildik.

Sonuç olarak yararlı ve amacına uygun olarak bir yerel medya çalıştayı gerçekleştirildi.

Boş işlerle uğraşmak yerine mesleğimiz üzerine birçok şey konuşup tartışma fırsatı bulduk.

Bundan daha güzel ne olabilir ki?

Her güzel şeyde olduğu gibi mutlaka kendi gölgelerine muhalefet etmekten başkaca bir işi gücü olmayanlarda vardı ve bunlar hep olacak.

Ancak bilin ki bunların hiçbir önemi yok, dikkate bile alınmayacak derecede önemsizler.

Lakırdıdan başka bir şeyleri yok.

Her şeye karşın güzel bir çalıştay oldu ve biz ifade ettiğim gibi çok değerli bilgiler edindik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73