Polis 13 kişiyi yakaladı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
18 Ekim 2023 Çarşamba 10:10
Polis 13 kişiyi yakaladı

Kocaeli KOM ekipleri yabancı uyruklu şahıslara usulsüz belgelerle geçici ikamet belgesi çıkaran 13 şüpheliyi yakaladı.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce Mali Suçların Men ve Takibine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; Yabancı uyruklu şahıslara usülsüz ve sahte belgelerle ilimizde geçici ikamet çıkarılması faaliyetlerinde bulunan şüpheli şahıslar hakkında Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik suçundan çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda 13 şüpheli şahsın birlikte hareket ederek sahte kira sözleşmeleri düzenlemek suretiyle yabancı uyruklu şahıslara geçici ikamet belgesi temin ettikleri tespit edilldi.

Polis ekipleri tarafından düzenlenen eşzamanlı operasyonda 13 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.  Şahısların ikametlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda suça konu çok sayıda evrak ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında usulsüz ikamet verilmesine aracı olan ve ikametini kullandıran toplam 53 şahsa yönelik adli ve idari işlemler devam ettiği bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73