Emekliyi yok sayanlara cevabı Mart’ta vereceğiz!

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
17 Ocak 2024 Çarşamba 14:59
Emekliyi yok sayanlara cevabı Mart’ta vereceğiz!

DİSK Emekli Sen Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Turgut, DİSK Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu, DİSK Emekli Sen Derince Şube Başkanı Behçet KÖSE, Tüm Emekli Sen Kocaeli Temsilcisi A.Galip Ateş, Birleşik Emekliler Sendikası Kocaeli Temsilcisi İhsan Deniz yatıkları ortak ıklamada, ‘’ Emekliyi yok sayanlara cevabı Mart’ta vereceğiz’’denildi.

Açıklama şöyle:

‘’Uzun bir süredir sabredin diyerek emeklileri büyük bir çabayla maaşlarınıza gereken zam yıl başında yapılacaktır diyerek heyecan yarattılar. Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz dediler. Dağ fare doğurdu nihayet emeklilere verilecek zam oranları açıklandı. İşçi ve esnaf emeklilerine gerçekleştirdiğini iddia ettikleri enflasyon olan % 37 ,57’lik orana %5 sözüm ona refah payını ekleyerek %42,6 ya zam oranı olarak açıkladılar. Memur emeklilerinin zam oranı nı ise %49,25 olarak ilan ettiler. Tek çatı altında topladıkları emeklilerde farklı zamlar yaparak aslında böl parçala taktiği ile bile emeklileri yönetmeye çalışıyorlar. Bu bölme çalışmaları karşısında Kocaeli ‘nde bulunan emekli sendika ve dernekleri olarak ortak mücadele etmeyi kararlaştırdık. Basın açıklamamızı ortak yapıyoruz ister işçi ve esnaf emeklisi olsun, ister memur emeklisi olsun emekli maaş ortalamaları asgari ücretin, yoksulluk ve açlık sınırının altında kalmıştır.

EMEKLİ AÇ

En düşük emekli maaşı 10.000tl (on bin TL) iken asgari ücret 17,2bin TL açlık 14,431 bin TL yoksulluk sınırı 45,681bin TL dolayındadır. Hani 2024 yılı emeklilerin yılı olacaktı? Hani emekliler enflasyona ezdirilmeyecekti? Bu mudur adaletiniz? bu muydu emekliye verilecek müjdeniz! Bilinsin ki bu zamlarla emekliler Malatya’daki geçtiğimiz aylarda dolar kurunun düştüğü gerekçesiyle şire pazarındaki gibi halay çekmeyecektir. Emekli aç ve karnından açlık gurultuları geliyor. Emekliler sokaklara çıkıp zil takıp ‘’ye , iç , gül ,eylen ‘’şarkısı eşliğinde seçim geliyor nakaratı ile oynayacaktır.’’

Anahtar Kelimeler:
DİSKEmeklZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73