DEVA Partisi'nden Sarıkamış mesajı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
23 Aralık 2021 Perşembe 19:12
DEVA Partisi'nden Sarıkamış mesajı

Deva Partisi Gebze İlçe Sekreteri İsmail Aras "Bundan 107 yıl önce 22 Aralık 1914 tarihinde Sarıkamış Harekatında Allahuekber dağlarında üzerimize kar, yüreğimize kor düştü.Tarih o gün bir kez daha Mehmetçiğin imanına vatan aşkına şahitlik etti. Kars'ı Ruslardan geri almak harekata katılan binlerce kahraman askerimiz şehit düştü. Sarıkamış şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın." dedi. 

Kendisi de Sarıkamış'ın bir evladı olması sebebiyle bölgenin iklim koşullarını iyi bilen Aras, " Sarıkamış'ın yanı sıra Kars, Ardahan, Erzurum başta olmak üzere bu bölgenin iklimi sert ve soğuk olur.  Bugün, biz kışlık elbiselerimizi, botlarımızı giyerken bile doğunun bu zorlu kış şartlarında yine de üşürüz. O gün aziz şehitlerimiz bugünün imkanlarına sahip olmamalarına rağmen o dondurucu soğuklarda cansiperane mücadele ettiler. Evet belki o zor günlerde savaş için yeterince imkan yoktu ama onlarda muazzam bir iman vardı. Allah aşkı vardı. Vatan aşkı vardı. Bu imanla bu vatan aşkıyla  ağır kış şartlarında binlerce mehmetçiğimiz kar altında donarak şehit oldular. Ve birer kar çiçeği oldular Sarıkamış'ın bağrında. Gerçekten de birer kar çiçeği oldular. Nasıl ki kar çiçekleri baharı müjdeliyorsa aziz şehitlerimiz de bu vatan uğruna can vererek bağımsızlığımızı müjdelediler. Bir kez daha Sarıkamış şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum." diyen İsmail Aras Mehmet Akif Ersoy'un "Eş hele dağları örten karı. Ot değil onlar, dedenin saçları!" dizelerini hatırlatarak gençlerimizin, tarihimizi ve ecdadımızın bu fedakarlıklarını iyi bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
TekirdağSahte Içkiçorlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73