İTO Değişim Platformu’na ilgi yoğun

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
06 Ocak 2022 Perşembe 14:01
İTO Değişim Platformu’na  ilgi yoğun

ASİAD – Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği ve Türkiye Patronlar Platformu Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran tarafından gelecek İTO seçimleriyle ilgili çalışmalar yapmak üzere kurulan İTO – İstanbul Ticaret Odası Değişim Platformu çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleşen ilk toplantının ardından 2022 yılı içinde de İTO Değişim Platformu toplantılarının İTO üyeleriyle yoğun bir katılımla devam edeceği belirtiliyor. 

İTO Değişim Platformu’na oda üyeleri, iş insanlarının ilgisi yoğun olduğu gözleniyor.

İTO Değişim Platformu’nun amaçları ve kuruluş gerekçesi ise Ömer Faruk Başaran tarafından şöyle açıklanıyor:

“İTO Değişim Platformu; Türkiye’mizin altın coğrafyası İstanbul’dan yola çıkan, millî değerlerimizden güç ve ilham alarak millî menfaatlerimizle bütünleşen, “Büyük Türkiye İdeali”nin yılmaz savunucusu, “yenilikçi, ilerici, liyakate önem veren” iş dünyasının tek bir çatı altında buluştuğu yürekli ve dirayetli iş insanları topluluğudur.

İTO Değişim Platformu;

• “Büyük Türkiye”ye ve değişime inanan yürekli iş insanlarının hareketidir.

• Tamamen yerli ve millî bir harekettir.

• Siyaset üstüdür. Arka Bahçe değildir.

• Değişim isteyenlerin ve ötekileştirilenlerin sesi ve umududur.

• İş dünyasının hak, hukuk ve adalet savunucusudur.

• Baskısız ve yasaksız Türkiye’nin yılmaz savunucusudur.

• Kilitlenen değişim kapısını açacak yegâne anahtardır.

İTO Değişim Platformu olarak en büyük hedefimiz; siyasete endekslenen, iktidarların arka bahçesi haline dönüşen odalarımızı siyasetin esaretinden kurtarmak, iş insanlarımıza gerçek anlamda hizmet sunan kurumlar haline getirmektir.

Ayrıca;

• Siyasete kurban edilen odalarımızın yeniden iş insanlarımıza hizmet etmesini sağlamak;

• İş insanlarımızın uluslararası arenada, dünyadaki rakipleriyle eşit ve aynı koşullar altında yer almalarını sağlayacak, söz konusu şart ve koşulların oluşturulması için çaba sarf etmek;

• İş insanlarımızın nitelikli iş gücüne kavuşabilmesi için gerekli tüm adımları atmak;

• İş insanlarımızın AR-GE, teknoloji, bilişim, bilim gibi argümanları daha etkin kullanmalarını sağlayacak, dünyadaki en son gelişmeler ışığında onlara yeni ufuklar, yeni yollar, yeni alanlar açmak;

• İş insanlarımız arasında kadınlarımıza her zaman gerekli önceliği ve inceliği gösterecek, istisnasız her alanda daha aktif rol alabilmeleri için gerekli tüm şartları sunmak ve kadınlarımızdan, tüm dünyaya örnek “rol modeller” oluşturmak;

• İş insanlarımız için İTO’yu, sorunlara hiçbir hukuki ve siyasi baskı olmaksızın daha hızlı müdahale eden, çözüm odaklı bir kuruluş haline getirmek; öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

İTO Değişim Platformu, siyasi baskıyla susturulan iş insanlarımızın dili, gözü, kulağı olmaya kararlıdır

CESARET VE DİRAYET HAREKETİ

İTO Değişim Platformu, adında da geçtiği üzere “değişim”in öncüsüdür. Değişim isteyen tüm iş insanlarımızın “cesaret” ve “dirayet” hareketidir.

Değişim, İTO Değişim Platformu ile sadece Türkiye’mizin değil, dünyanın da “altın coğrafyası” sayılabilecek İstanbul’dan başlıyor.

İstanbul Ticaret Odası, ik ibüyük imparatorluğun ve modern cumhuriyetin girişimci ruhunun mirasçısı olmakla birlikte, İTO Değişim Platformu tarafından başlatılan değişim ile hak ettiği yerini alacaktır. Değişim meşalesini, İstanbul’dan tüm Türkiye’ye sahip olduğu ticari tecrübeyle bir güneş gibi yayacak; Türkiye’deki değişimin ve “Büyük Türkiye” idealinin baş aktörü olacaktır!

630 bini aşkın esnaf, girişimci ve tüccarın kalesi olan İstanbul Ticaret Odası, yüz binlerce esnaf, girişimci ve tüccarın yeniden doğduğu, “Yeni Türkiye”ye yelken açan bir umut adası olacaktır.

Türkiye’miz, başarıya ulaşmak için bağımsız olmalıdır. Türkiye’mizin odaları, sivil toplum kuruluşları, dernekleri, vakıfları, devlet müesseseleri, bağımsız ve tarafsız olmalıdır. Tüm bu kurumlar, Türkiye’deki değişimi yönlendirecek önemli aktörlerdir.

İTO’NUN ÖNÜ AÇILACAK

İTO Değişim Platformu, bu görevin işlemez hale geldiği bozuk, baskıcı yapıyı yıkacak, Türkiye’mizin “millî” ve “bağımsız” kalkınabilmesi adına gerekli tüm koşulları sağlayarak İTO’nun önünü açacaktır.

Hiç şüphesiz ki, gerçekleri görerek haykıran, baskılara ve yıldırmalara karşı dirayet gösteren, haksızlığa karşı susmayan cesur iş insanlarımız sayesinde İTO’da değişim meşalesi yakılacak ve tüm Türkiye’de parlayacaktır! Aydınlık bir gelecek için, değişim şart!

Değişimin adı İTO DEĞİŞİM PLATFORMU!”

*Cengiz Akgün

Anahtar Kelimeler:
TarlaSoğuk HavaBuz Tutma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73