Karamürsel'de 5 mahalleye yeni altyapı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
28 Temmuz 2023 Cuma 11:54
Karamürsel'de 5 mahalleye yeni altyapı

Kocaeli genelinde başlattığı çalışmaları tüm hızıyla sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü; Karamürsel ilçesine bağlı Dereköy, Karaahmetli, Karapınar, Oluklu ve Osmaniye Mahalleleri’ne toplamda 44 bin 727 metre uzunluğunda içme suyu ve kanalizasyon hattı altyapısı gerçekleştiriyor.

 

CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞÜYOR

Vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli su temin etmek için şehir genelinde içme suyu yatırımları gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Karamürsel ilçesi’nin Dereköy, Karaahmetli, Karapınar, Oluklu ve Osmaniye Mahalleleri’ne içme suyu isale ve şebeke hattı yapım işi çalışmalarına başladı. İSU, bölgede başlayan altyapı çalışmaları kapsamında bir yandan kullanım ömrünü tamamlamış ve yeterli gelmeyen altyapı hatlarını yeniliyor.

 

TOPLAM UZUNLUK 44 BİN 727 METRE

Çalışmalar kapsamında Dereköy, Karaahmetli, Karapınar, Oluklu ve Osmaniye Mahalleleri’ne, muhtelif çaplarda 36 bin 534 metre içme suyu hattı, 8 bin 185 metre atık su hattı ile toplam 44 bin 727 metre uzunluğunda yeni altyapı inşası gerçekleşecek. Ayrıca 9 adet vantuz odası, 15 adet basınç kontrol vana (BKV) odası imalatlarının da yer aldığı çalışmanın tamamlanmasının ardından mahalleler, yeterli seviyede içme suyuna kavuşacak, bölge sakinleri kaliteli altyapıyla kesintisiz ve sağlıklı altyapıya kavuşacak.

 
KALİTELİ VE DAYANIKLI ALTYAPI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Kent genelinde içme suyu ihtiyacını karşılamak ve vatandaşlara kaliteli su ulaştırmak için hayata geçirdiği projeler dahilinde 2019 yılından bu yana 1480 kilometre uzunluğunda içme suyu hattının yapımını tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yine kent genelinde atık suların çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden toplanarak arıtma tesislerine gönderilmesi için 2019 yılından bu yana toplam 700 kilometre atık su altyapısı gerçekleştirdi.

Son Güncelleme: 28.07.2023 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73