Kocaeli Müzesi Antalya'da takdir topladı

Pandemi sebebiyle üç yıldır yapılamayan 28. Kurtarma Kazıları Sempozyumu ve Arkeolojik Kazılar Çalıştayı 29 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşti. Sempozyumda, Kocaeli Müzesi’nin yaptığı kurtarma kazıları ise büyük takdir topladı.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
18 Aralık 2022 Pazar 15:21
Kocaeli Müzesi  Antalya'da takdir topladı

Antalya’da gerçekleşen sempozyumda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü bağlı müze müdürlükleri, 2021 yılında yaptıkları kazı ve koruma çalışmaları hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Sempozyumda; müze müdürlükleri üç yıl aradan sonra yaptıkları kurtarma kazılarına dair sonuçları sunma ve birbirleriyle paylaşma fırsatı yakaladı. Müzeler tarafından 36 bildiri sunuldu. Kocaeli Müze Müdürlüğü ise Kerpe Sualtı Kazısı ve Yüzey Araştırmaları ve Çukurbağ Kazıları ve Restorasyon Çalışmaları adlı bildirilerle katkı sunarken, Serkan Gedük konuşmasında Kocaeli’nin arkeolojik zenginliğe de dikkat çekerek büyük takdir topladı.

SUNUM YAPTI

28. buluşmada müzelerden 354, dış paydaş kurum ve kuruluşlardan 25 uzman ve yöneticinin yanı sıra, konuyla ilgili 23 akademisyen ile birlikte toplamda 500 uzman katkı sundu. Öte yandan 2021 yılında başlanan Çukurbağ kazılarının Kocaeli arkeolojisi açısından önemi vurgulandı. Aynı zamanda ülkemizin Karadeniz kıyılarında yapılan ilk bilimsel sualtı kazısı hakkında bildiri sunan Serkan Gedük, bölgenin Antik dönem deniz ticareti hakkında önemli verilere ulaşıldığını, önümüzdeki yıllarda yapılması planlanan sualtı arkeopark projesi üzerinde de çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı. Gedük aynı zamanda 23 akademisyen hocanın ve 5 müze müdürünün katıldığı çalıştaya da katkı sundu.

Serkan Gedük

Anahtar Kelimeler:
KocaeliAntalyaMüzeKazı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73