8 ayda 198 bin 350 metre dere temizliği

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
07 Eylül 2023 Perşembe 12:19
8 ayda 198 bin 350 metre dere temizliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü ekipleri, il genelinde çeşitli derelerde sürdürdüğü çalışmalarla yılın ilk 8 ayında toplam 198 bin 350 metre dere temizliği yaptı.

DERELER DÜZENLİ TEMİZLENİYOR
Çevre ve insan sağlığını tehdit eden olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve görüntü kirliliğine son vermek amacıyla dere temizliği çalışmalarını titizlikle yürüten İSU Genel Müdürlüğü, il genelindeki bu çalışmalarını tüm hızıyla sürdürerek daha sağlıklı bir çevre sunmaya devam ediyor. Yürüttüğü örnek projeler ile şehre hayat veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılından bu yana il genelindeki onlarca derede ıslah çalışması gerçekleştirdi. Böylece derelerin düzenli akışlarını sağlayarak çevre ve insan sağlığı için tehdit oluşturmasının önüne geçti.


TOPLAM 198 BİN 350 METRE TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Küresel ısınma ile birlikte son yıllarda ani ve etkili olan sağanak yağışlar, ülkemiz ile birlikte bölgemizi de ciddi şekilde etkiliyor. Bir yandan dere ıslah çalışmaları sürdürüp diğer yandan derelerin rutin temizlik çalışmalarına aralıksız devam eden İSU Genel Müdürlüğü, 2023 yılının ilk 8 ayında il genelindeki birçok derede toplam 198 bin 350 metre uzunluğunda dere temizlik çalışması gerçekleştirdi.

ATIK MALZEMELER DOĞAYA KAZANDIRILIYOR
Çalışmalarını belli bir program çerçevesinde gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü ekipleri; kent genelindeki dereleri, yağışlar ile birlikte gelen alüvyon, çakıl, kum gibi malzemelerden ve derelerin akış düzenini bozan bitkilerden temizliyor. Derelerden çıkan atık malzemeleri kamyonlar ile depolama alanlarına götüren ekipler, bu malzemeleri bir dizi işlemden geçirerek doğaya geri kazanımını gerçekleştiriyor.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliİSUDereTemizlik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73