Demokrasi şehitlerimizi anıyoruz

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
24 Ocak 2024 Çarşamba 12:18
Demokrasi şehitlerimizi anıyoruz

 CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve gazeteci İsmail Cem’in ölüm yıl dönümleri dolayısıyla anma mesajı yayınladı, ‘’ Demokrasi şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz’’dedi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve gazeteci İsmail Cem’in ölüm yıl dönümleri dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

Sarı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu tüm yaşamını ve gazetecilik kariyerini korkusuzca verdiği mücadelenin zorlu yolunda karanlık iş birliklerini, kirli ilişkileri aydınlatmaya adamıştı. Cumhuriyetin, Atatürk Devrimlerinin savunucusu, özgürlükçü ve halkçı gazetecimiz Uğur Mumcu’yu 24 Ocak 1993’te otomobiline yerleştirilen bombalı düzeneğin patlatılması sonucu kaybettik.

En büyük gayelerinden biri Uğur Mumcu cinayetini aydınlatmak olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan da bölgesinde sağladığı huzurdan rahatsız olan hainler tarafından tam 23 yıl önce aynı gün görevi başında alçakça katledildi. Katillerini savunan Hüdapar ise iktidar eliyle mecliste kabul gördü.

CİNAYETLERİN FAİLLERİ HALA BİRİLERİ TARAFINDAN KORUNUYOR

Türkiye tarihine kara leke olarak geçen bu cinayetlerin failleri hala birileri tarafından korunuyor, saklanıyor. Uğur Mumcu’nun, Gaffar Okkan’ın hayatlarının önüne koydukları davalarında ne kadar haklı olduğunu bugün hayatta olmamalarına rağmen onlara çirkin söylemlerle saldırmaya devam edenlerin varlığıyla anlıyoruz.

Bizler biliyoruz ki, Uğur Mumcu sadece araştırdıkları, yazdıkları, gizli kalması istenenleri açığa çıkardığı için öldürülmedi, o henüz yazmamış oldukları için de öldürüldü.

Aydınlık gelecekler ancak doğruların ve gerçeklerin özgürce yazılması ile ortaya çıkar. Karanlığa mahkûm edildiğimiz günler yerini doğruları yazarak mesleğini icra edebilen gazetecilerimizle gelecek.

Yine bir 24 Ocak sabahı aramızdan ayrılan Türk siyasetinin önemli isimlerinden, eski Dış İşleri Bakanımız gazeteci yazar İsmail Cem’i, Cumhuriyetimizin, ülkemizin kahraman şehitleri, aydınlarımız Uğur Mumcu, Gaffar Okkan ve bugüne kadar faili meçhul cinayetlere kurban verdiğimiz tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Bülent Sarı

Son Güncelleme: 24.01.2024 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73