Gebze Kızılay'ın yardımları Kahramanmaraş’a ulaştı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
10 Şubat 2023 Cuma 11:28
Gebze Kızılay'ın yardımları Kahramanmaraş’a ulaştı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremin ardından diğer yardım kuruluşları gibi, Türk Kızılayı Gebze Şubesi de Başkan Oya Tunçel yönetiminde, süratle yardım toplama çalışmasına başladı. İlk etapta Gebze Halkının bağışladığı yardımlar Kızılay binasında toplanarak yüklenen TIR’la dün akşam Kahramanmaraş iline gönderildi. Kahramanmaraş’a bu sabah saatlerinde ulaşan TIR boşaltılmaya başlandı.

Türk Kızılayı Gebze Şubesi , Kahramanmaraş merkezli büyük depremin meydana gelmesinin hemen ardından süratle yardım toplama işine başladı. İlk etapta deprem bölgesindeki yaralılarımıza kan ihtiyacı oluştuğu için Gebze’de belirlenen nokta olan Gebze Kapalı Spor salonunda kan verme işlemleri için harekete geçen ve organizasyona start veren Türk Kızılayı Gebze Şubesi Başkanı Oya Tunçel, 25 kişilik gençlik kolları ve 30 kişilik Kadın Kolları, ayrıca halktan gönüllü gelen grupla birlikte toplam 50’yi aşkın çalışma grubu ile birlikte sadece halktan yardım toplama çalışması başlattı.

TIRLAR ÖNCEKİ AKŞAM GÖNDERİLDİ

İlk etapta Gebze Halkının bağışladığı Kızılay binasında toplanarak yüklenen yardımlar TIR’la dün akşam Kahramanmaraş iline gönderildi.

Gebze Kızılay yönetiminden Recep Üyüdücü’nün yönetiminde vce sevkinde yola çıkan Gebze TIR’ı bu sabah saatlerinde oradaki görevliler tarafından karşılandı ve boşaltılmaya başlandı. Yardımların süratle yerinde ihtiyaç sahiplerine süratle ulaştırılması için deprem bölgesinde bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i bizzat aradığını belirten Türk Kızılayı Gebze Şubesi Başkanı Oya Tunçel, “ Gebze Halkımız yardımlar hususunda çok duyarlı, halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizi en cok duygulandıran daha önce muhtaç oldukları için bizimi yardımımıza gerek duyan vatandaşlarımız bile toplayabildikleri ve temin edebildiklerini deprem bölgesi için getirdiler. Gıda , maddeleri, giysi, ısıtma ve aydınlatma gereçleri temel ihtiyaç maddelerinden oluşan ilk TIR’ımız tamam ve yerine ulaştı.

Oğlum Sertan Tunçel ve arkadaşları deprem bölgesi için bir TIR dolusu su bağışladılar. Şimdi onun için bir TIR arıyoruz. TIR bulununca sular da deprem bölgemize hareket edecektir.

ÜÇÜNCÜ TUR YARDIMLAR İÇİN ÇALIŞMAYA KOYULDUK

Şimdi tüm çalışma arkadaşlarımız ile birlikte süratle üçüncü yardım TIR’ını bölgeye sevk etmek için yeniden yardım toplamaya başladık. En çok ihtiyaç, giyim, gıda, pet şişe su, ısıtma ve aydınlatma gereçleri, acil sağlık kiti, ecza dolabı, bebek bezi, sabun ve her türlü hijyen malzemeleri, hazır gıda konserve gibi temel gıda malzemeleri. Bir TIR malzeme tamamlanınca üçüncü tırımızı da bölgeye süratle sevk edeceğiz. Şimdiden Gebze Halkımıza ilgisinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73