Maalesef hiperenflasyon tehlikesi altındayız

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
06 Nisan 2022 Çarşamba 12:33
Maalesef hiperenflasyon tehlikesi altındayız

ASİAD Genel Başkanı ve işadamı Ömer Faruk Başaran Türkiye’nin hiperenflasyon tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Başaran şunları ifade etti:

“Açıklanan verilere göre TÜFE’nin yüzde 60’ı aştığını, ÜFE’nin yüzde 115’e ulaştığını görüyoruz. En son Mart 2002’de bu seviyeleri görmüştük. Bu veriler enflasyon canavarının yıllar sonra yeniden ortaya çıktığını bizlere göstermektedir. Artan enflasyon iş dünyasını endişelendiriyor. İşverenler ve esnaflarımız fatura, kira gibi giderlerin altından kalkmakta zorlanıyor. Birçok esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalıyor.

İNSANLARIMIZ ZOR ŞARTLARDA YAŞIYOR

Maalesef hiperenflasyon tehlikesi altındayız. İnsanlarımız yağ kuyruklarında bekliyor, yağ almak için adeta birbirleriyle savaşıyor. 2022 yılında böyle görüntüler görmek beni derinden üzüyor. Ülkemizin ekonomik sıkıntılarının her geçen gün katlandığı, insanlarımızın zorlu şartlar altında yaşam mücadelesi verdiği bu dönemde acil önlemlerin alınması gerekiyor. Sürekli dışa bağlı olarak ekonomimizi ayağa kaldırmamız mümkün değildir.

ÜLKEMIZI BU BUHRANDAN ÇIKARACAK ÇALIŞMALAR YAPIN

Buradan ilgili tüm makamlara sesleniyorum. Lütfen ülkemizi bu ekonomik buhrandan çıkartmak için gerekli çalışmaları yapın. Unutmayalım ki bir ülkenin huzuru ancak insanlarının mutluluğu ile sağlanabilir. İş dünyası olarak, yatmadan önce ayın sonunu nasıl getirebilirim düşüncesi içerisinde olan insanlar değil, mutluluk hayalleri eşliğinde huzur içerisinde uyuyan insanlar görmek istiyoruz..”

*Cengiz Akgün

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73